Jeison Murillo lehet a Barça védő igazolása

Kölcsönben jönne Valenciából

A Valencia kolumbiai válogatott védője, Jeison Murillo lehet az a játékos, akit kiszemelt a Barcelona vezetése a védelem ideiglenes megerősítésére a téli átigazolási időszakra. A hírt a katalán RAC1 rádióállomás szellőztette meg, és a teljes spanyol sajtó hitelt is ad az információnak. A tárgyalások előrehaladottak lehetnek.

A Barcelona Samuel Umtiti és Thomas Vermaelen sérülései miatt keres védőt, mert előbbinek nagyon kétséges a gyógyulása, és könnyen lehet, hogy a teljes tavaszt kénytelen lesz kihagyni, utóbbi pedig rendre megsérül, legutóbb múlt hétvégén egy újabb hónapra dőlt ki. Maradtak Lenglet és Piqué, nekik azonban egy stabil helyettest keres a klub, a tervek alapján egy tapasztalt védőt, aki kölcsön is vehető. Ebbe a képbe beleillik a Valenciából Jeison Murillo, aki idén szinte egyáltalán nem számít Marcelino edzőnél, mindössze 3 meccsen lépett pályára a szezonban.

2017 nyarán igazolt Valenciába kölcsön státuszban, de kötelező vásárlási opcióval az Intertől. Az opció értéke 13 millió euró volt, amit a Valencia le is hívott időben. A pályája is jól kezdődött Valenciában, játszott, nem is rosszul, azonban az ágyéksérv sérülései miatt sokat ki kellett hagynia, műtétei is voltak, és ezt követően nem tudta magát visszaverekedni a csapatba. Az idei szezonja pedig még rosszabbul alakult, Marcelino edzőnél Garay, Paulista, Diakhaby és Vezo után csak az ötödik számú védőnek számít jelen pillanatban, ezért ő is távozna és a klub is elengedné.

*Last Minute Karácsony: -20% MINDENRE, és ha szerdáig rendelsz, megérkezik péntekig!

A Barcelona hívására persze a Valencia pénzt kérne a kölcsönzésért is, de feltehetően nem ez lesz a fő akadály. A játékos ügynöke jelen pillanatban is Valenciában van, és megpróbálja lezárni a kölcsönszerződést. A Barcelona a személyében egy újabb tartalék védőt kapna Piqué és Lenglet mögé, akikre rengeteg meccs várhat a téli és a tavaszi szezonban – különösen ha Vermaelen és Umtiti sem lesznek bevethetőek.