Rabiot januárban jönne, de a Barça kivárná a nyarat

A Barcelonának a jelek alapján nem áll szándékában már a januári átigazolási időszakban leigazolni Adrien Rabiot a PSG-től, még úgy sem, hogy a futballista nem kerülne sokba, és garantáltan Barcelonában folytatná.

Mivel a PSG megtagadta számára, hogy pályára lépjen a szezon további szakaszában, most már mind a játékosnak, mind a párizsi klubnak az lenne a kedvező, ha változtatnának ezen a helyzeten, magyarán ha már januárban eligazolhatna Rabiot. A PSG ezért kész lenne mindössze 5 millió euróért elengedni a középpályást, ami a piaci árának körülbelül a tizede. Rabiot-nak is érdeke lenne, ha hamarabb játszhatna, hiszen így nem kellene fél évet kihagynia.

A játékos édesanyja és menedzsere, Veronique Rabiot ebben az új helyzetben már meg is próbálta feljebb srófolni azt a fizetést, amiben a Barcelonával korábban megállapodtak – de akkor még szóban.

Ezt a próbálkozást a Barcelona elutasította, de arra nyitott, hogy az eredeti, szóban már fixált feltételeknek megfelelően a nyártól Katalóniába kerüljön Rabiot. Korábban azért nem, mert a szakmai tervezés nem úgy folyt, hogy már télen érkezne a középpályára valaki, arra a középpályára, ami továbbra is tele van játékossal. Busquets, Rakitic, Arthur, Arturo Vidal, Aleñá, Coutinho, Denis Suárez és Rafinha tartoznak most a csapatrészhez, közülük, utóbbi sérült, Denis Suárezt pedig eladná a Barcelona, de egyelőre nincs konkrét érdeklődő. Coutinho középpályán való bevetésére egyre kevesebb az esély, ez Valverde edző elmúlt hónapokban hozott döntéseiből világos. Ha őket hármójukat levesszük a bevethetők közül, akkor már nincs olyan nagy bőség a csapatrészben, ezzel együtt a Barcelona úgy áll a dologhoz, hogy csak egy komolyabb sérülés esetén próbálna már januárban középpályást igazolni.

És mivel ilyen helyzet egyelőre nincs, az a valószínű, hogy a Barcelona tartja magát ahhoz, hogy Rabiot jövő nyáron jöjjön a klubhoz – talán még azzal a kockázattal együtt is, hogy így más klubok is megpróbálhatják januárban magukhoz csábítani a középpályást.