De Jong: „Voltak kétségeim a Barçával kapcsolatban…”

Elmondta, miért a Barçát választotta

Az FC Barcelona a minap hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta Frenkie de Jongot, és nyártól a soraiban tudhatja. A holland középpályás a ‘Voetball’-nak nyilatkozott, és elárulta, hogy miért is a katalán klubot választotta a PSG és a Manchester City ellenében.

A PSG és a Manchester City

„A PSG volt az egyik legjobb lehetőség. A klub, a csapat, az edző mély benyomást tett rám. Ők megadták nekem a lehetőséget arra, hogy rendszeresen játszhassak, a Ligue 1 előny lehet, mert még mindig van idő a fejlődésre. Elmentem Manchesterbe és Párizsba, beszéltem a két vezetőedzővel. A választásom nem ezek a klubok ellen irányulnak, hanem a Barcelona javára. A kihívás óriási. Ami Franciaországot illeti, nem volt meg bennem az az érzés, hogy 10 évig ott akarok játszani.”

Sergio Busquets

„Ő a legjobb középpályás a világon, és fog még néhány évet játszani, így nem kap el a hév. A Barça úgy gondolja, hogy képes vagyok a három középpályás poszton játszani, de rövid távon Busquets szerepében. Azért megyek a Barçába, hogy megpróbáljak kezdő lenni, de még túl korai erről beszélni most.”

Kétségek a Barçával

„Voltak kétségeim, mert úgy gondoltam: ‘olyan sok középpályásuk van, kemény munka lenne helyet szerezni’. De a Barça miatt jobb érzésem lett. Nincsenek garanciák, de az esélyem pozitív.”

Messi

„Gyönyörű lesz vele játszani. De még mindig nem mondok semmit, mert még nem játszottam vele. Mindenki tudja, hogy szerintem Leo a legjobb.”

Tervek

„A nyelvet a lehető leggyorsabban szeretném megtanulni. Ha nem működik, megpróbálom máshol. Csak 21 vagyok, folyamatosan fejlődnöm kell.”

A város

„Ha a Barçában játszol és sikeres vagy ott, soha nem kell elhagynod. A világ legnagyobb klubjában játszol, és ez gyönyörű. Nagyszerű az éghajlat, és ez az egyik legjobb csapat a világon.”

Cillessen és Suárez

„Küldtek nekem üzenetet, hogy üdvözölnek. Sokat beszéltem már Jasperrel a klubról és a városról.”