Rabiot mégis jöhet a nyáron?

Ellentétes hírek | Rakitic távozásával lehet esély a francia érkezésére

Habár nemrég még úgy tűnt, hogy Adrien Rabiot mégsem igazol nyáron az FC Barcelonába, most a francia ‘La Parisien’ lapértesülései alapján 180 fokos fordulatot vett az ügylet, miszerint a középpályás és a katalán klub szóban megállapodott egymással.

Miután Rabiot elhatározta, hogy nyáron távozik, és el is utasította a PSG szerződéshosszabbítási ajánlatát, a francia klub a lelátóra száműzte a játékost. Így az már biztos, hogy nyáron ingyen fog távozni a középpályás – hiszen június végén lejár a kontraktusa -, a kérdés az, hogy hová. A francia ‘La Parisien’ napilap értesülései alapján a PSG játékosa szóban megállapodott a Barcelonával a fizetés és a bónusz feltételei tekintetében, és a következő szezontól a katalánokat fogja erősíteni.

December végén a katalán klub hivatalos közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy felvették a kapcsolatot a játékossal, de semmiféle előzetes megállapodásra nem került sor. Ezek után már úgy tűnt az utóbbi hetekben, hogy nem fog érkeznie Rabiot, azonban mostanra változni látszik a helyzet. A hírek szerint a Barça illetékesei Ivan Rakitic távozásával győzték meg francia játékost a csatlakozásról, így biztosítva elegendő játékperceket a katalánok középpályáján. Habár ebben az esetben is Busquets, Vidal, De Jong és Arthur mellett kell helyet keresnie Rabiot-nak.

Viszont azt is hozzá kell tenni az ügyhöz, hogy illik fenntartásokkal kezelni a hírt, hiszen a francia forrás szerint említett megállapodás sem hivatalos, amit egyébként az ‘El Mundo Deportivo’ cáfol is. Egy biztos: Rabiot jövője továbbra is a levegőben van, és a korábbi hírek ellenére mégis elképzelhető, hogy a Barcelona nem tett le a francia középpályás leszerződtetéséről.