Xavi a szezon végén befejezi labdarúgó pályafutását

Korábbi csapattársai búcsúznak a legendától!

A Barcelona legendás 6-osa, a klubot 18 évig szolgáló, ezalatt 25 kupát nyerő világ- és Európa-bajnok, Xavi Hernández bejelentette, hogy a szezon végével felhagy a profi labdarúgással és befejezi csodálatos és eredményes karrierjét. Xavit, aki barcelonai távozása óta a katari Al Sadd csapatát érősíti, a Barcelona és korábbi játékostársai is méltóképpen búcsúztatták. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk néhány búcsúszót.

Marc Bartra

„Sosem fogom elfelejteni, azt amit a játékoskijáróban mondtál: Marc, passzold nekem a labdát,amilyen sokszor csak tudod. És ha van valaki rajtam, akkor is passzold nekem. Nagy megtiszteltetés, hogy ismerhetlek, mint ember, mint ahogy az is,  hogy egy öltözőn osztozhattam  veled. A legjobbakat Maki!”

Iniesta

„A legjobb társ. Megtiszteltetés volt veled felnőni és megosztani veled a pályafutásom. Te vagy a profizmus legjobb példája. Köszönök mindent, amit a labdarúgásról tanítottál és sok sikert kívánok életed új szakaszában.”

Suárez

„Mindent köszönök, amit a labdarúgásnak adtál, Maqui. Büszke vagyok a csodálatos pillanatokra, amiket együtt éltünk át a pályán és azon kívül. Megtisztelő volt, hogy veled játszhattam és beszélgethettem a fociról. Sok sikert életed következő állomásán!”

Messi

„Csodálatos volt veled megosztani az öltözőt, a sok év alatt rengeteg közös élményünk volt és már az első naptól hiányoztál, mikor úgy döntöttél, hogy távozol. Köszönünk mindent, amiben segítettél a pályán és azon kívül is. A legjobbakat kívánom Neked az életed újabb fejezetében, de ezt már úgyis tudod. Biztosan mindenben sikereket fogsz elérni, bármihez is kezdesz. Hatalmas ölelés!”

Busquets

„Megtiszteltetés volt a Te oldaladon játszani éveken keresztül. Az első naptól kezdve, ahogy a csapatban kerültem, különleges érzés volt. Köszönök mindent, amit tőled kaptam. Boldog vagyok, hogy elmondhatom magamról, hogy a csapattársad voltam és tőled tanulhattam. A futballtörténelem egyik legjobb játékosa vagy, egy igazi példakép, mint játékos, mint vezér és mint barát. Sok sikert kívánok életed következő fejezetében. Remélem élvezni fogod azt a perspektívát ahonnan figyeled majd a pályát. Sok szerencsét barátom!”

Pinto

„Példakép! Makiii! Sok szerencsét az új karrieredhez. Meggyőződésem, hogy továbbra is csodálatos dolgokat fogsz véghezvinni, mint ahogy eddig is tetted!”

Raktic

„Élmény volt ellenfélként pályára lépni ellened és öröm volt veled játszani. Sok sikert az edzői pályafutásodhoz!”

Sergi Roberto

„Hatalmas öröm volt egy öltözőben lenni veled. Az első naptól fogva mindenben segítettél nekem. Egy legenda vagy, a legjobb középpályás valaha, de mindezek fölött egy nagyszerű ember!!! Sok sikert az új fejezethez!”

A Barcelona az alábbi képpel búcsúzott története egyik legjobb és legmeghatározóbb játékosától:

Xavi befejezi aktív labdarúgó pályafutását, de ez nem gátolhat meg Téged, hogy az ő zoknijában járj!