De Ligt: egyre biztosabb az érkezése

Napokon belül hivatalos lehet | Apróságok maradtak hátra

Az, hogy az FC Barcelona érdeklődik az Ajax csapatkapitányáért, Matthijs de Ligtért, eddig is egyértelmű volt, mostanra már viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy a holland középhátvéd a következő szezont a katalánoknál fogja megkezdeni. 

 

 

De Ligt már hónapok óta felkeltette több topcsapat érdeklődését. Nem véletlenül, hiszen 19 éves létére ő az Ajax csapatkapitánya, és nem csak a klubcsapatában, hanem a holland válogatottban is klasszis teljesítményt nyújt. Habár egy németalföldi játékost már bezsebelt a Barcelona a következő szezontól, a katalán klub vezetői minden erejükkel azon vannak, hogy De Jong mellé el tudják hozni De Ligtet is minél hamarabb, amivel hosszútávon megalapoznák a csapat gerincét. Fontos kiemelni, hogy hosszútávon, és ezt kell a holland védőnek is megérteni: lehet, hogy a következő egy-két évben még nem lenne a „gálacsapat” alaptagja, ő azonban képes lehet átvenni Piqué vezérszerepét az együttesben hosszabb távon, és minden bizonnyal ezzel a céllal szerződtetnék Bartomeuék is a játékost.

Az Ajax Tottenham elleni Bajnokok Ligája-kiesése után felgyorsultak az események De Ligt-ügyében, és a katalánok egyre inkább azon vannak, hogy minél hamarabb hivatalossá váljon a 19 éves középhátvéd érkezése. Habár egybehangzó holland és spanyol lapértesülések szerint is megállapodott a Barcelona és a játékos a fizetésről, az egyetlen bökkenő De Ligt képviselője, Mino Raiola személye, akinek nemrégiben három hónapra felfüggesztették a labdarúgói tevékenységét. Így az még nem világos, hogy ki fogja kezelni a holland védő ügyeit ebben az időszakban.

De Ligt tehát egyre közelebb a Barçához, most már tényleg csak apróságok maradtak, hogy lezáruljon az ügy. A katalánok terve az, hogy miután az Ajax hivatalosan is bajnok lett, bejelentik a játékos érkezését, és van egy olyan elképzelés is, hogy a Copa del Rey döntője után mutatják be a szurkoló előtt De Jongot és De Ligtet is.