Griezmann „szabad”, döntenie kell a Barçának

Távozik az Atléticótól

Kedden este Antoine Griezmann bejelentette, hogy elhagyja az Atlético Madridot, kifizeti a júliustól 120 millió eurós kiváráslási árát. Azt nem jelentette be, hogy hol folytatja, de nyilvánvalóan nem esélytelen az sem, hogy Barcelonába megy.

A francia tavaly elutasította a Barcelonát, most ez az egyik legerősebb érv az átigazolása ellen. A Barcelonánál nincs konszenzus arról a vezetésben, hogy Griezmannt le szabad-e és le kellene-e igazolni – figyelembe véve a tavaly történteket és a csapat keretének aktuális helyzetét. Hogy le lehetne-e, afelől most kevesebb a kétség, mert ha igazán akarja a Barcelona, 120 millióért vihető a támadó.

De egyrészt sokakban él még az emlék, hogy egy évvel ezelőtt nemet mondott, másrészt az sem egyértelmű, hogy a csapatnak pont rá van szüksége. A Barça ugyanis klasszikus középcsatárt keres a támadó posztokra, hiszen Luis Suáreznek meg kell oldani a pótlását rövid és hosszú távon is. Griezmann kiváló góllövő, de nem tekinthető klasszikus centernek a maga 175 centijével és a szakmai múltjával. És visszatérve a tavalyi döntésére, akkor, azzal a ‘Nem’-mel mind a szurkolók, az öltöző és a klubvezetés soraiban rombolta a megítélését, most pontosan ezért sokan nem szeretnék a Barcelonában látni.

Helyet lehetne szorítani neki a csapatban, de nem egyértelmű, hogy ezt hogyan csinálná a klub szakmai vezetése és az edző. És erre a helyzetre válaszolnia kell a Barcelonának, ha akarja Griezmannt. Ez esetben rövid időn belül hasznos lenne megállapodni a franciával, ha viszont továbbra sem ő a fő célpont a támadósorba, akkor a történtek csak egy újabb, közel utolsó fejezetét jelentik majd egy történetnek, amiből soha nem lenne átigazolás.

*Szeretnél egy igazán egyedi Barçás pulóvert? Csak színt kell választanod, mert az anyaggal és a mintával biztosan nem lősz mellé!