De Ligt óvatos: „A Barça? Át kell gondolnom a dolgokat”

Bajnok lett az Ajax-szal

Egyelőre várni kell a bejelentésre Matthijs de Ligt átigazolása kapcsán, még ha a holland középső védő a korábban kiszivárgott információk alapján közel áll a Barcelonához. Az Ajax szerdán megnyerte a holland bajnokságot, ebben jelentős szerepet vállalt a csapatkapitány de Ligt is.

Sokan már szerdára várták a bejelentést, hogy a játékos hivatalosan is Barcelonába kerül, ám a védő még igen óvatosan nyilatkozott miután megnyerte csapata meccsét. Kérdés, hogy valóban még nem hozott döntést, vagy egyszerűen el akarta venni az élét a kérdésnek, és ebben a pillanatban még csak a bajnoki ünneplésre koncentrálni.

„Éppen csak hogy megnyertük a bajnokságot, ez nem a megfelelő pillanat, hogy Frenkie de Jonggal tartok-e a nyáron. Át kell gondolnom a dolgokat, és majd meglátjuk, mi történik.”

„Nagyon sok örömöt élhettem át ebben a szezonban. Ez egy fantasztikus csapat, mi mind barátok vagyunk, és amikor a pályán vagyunk, olyan mintha csak a kollégium padlásán játszanánk. Fantasztikus szezon volt.”

A 19 éves de Ligt 54 mérkőzésen játszott ebben a szezonban, ezeken 7 gólt és 4 gólpasszt ért el középső védőként. Bár a holland még nagyon fiatal, az érettsége és a teljesítménye arra enged következtetni, hogy azonnal kezdőjátékos lenne a Barcelonában – ha véglegessé válik az átigazolása. Hosszú távon még értékesebb vásárlás lehetne azzal, hogy ő lenne Gerard Piqué utódja a védelemben.

De ahogy de Ligt kimérten nyilatkozott, egyelőre itt is érdemes visszafogottan írni. Biztosat még messze nem lehet kijelenteni a védőről és a jövőjéről.