Semedo távozik? Az Atletico lecsapna rá

A portugál játékos a több játéklehetőség miatt gondolkodik a távozáson

Ahogy korábban is írtuk, Nelson Semedo, a Barcelona portugál jobbhátvédje nem elégedett a helyzetével, több játéklehetőséget szeretne kapni, így gondolkodik az esetleges távozáson. Eddig leginkább angliai és olaszországi érdeklődésről lehetett hallani, de új kérőként az Atletico Mardid is megjelent. Simeone szeretné a csapatában tudni Semedot, a Barça viszont nem szeretné őt eladni.

 

 

Semedo két éve, 2017 nyarán igazolt Barcelonába, és az elmúlt két szezon alatt nem sikerült stabilan beverekednie magát a kezdőcsapatba, a játékperceken körülbelül 50-50 százalékban osztozkodott Sergi Robertoval. A luzitán játékos viszont több játékpercet szeretne magának, ezért fontolgatja a távozás lehetőségét. Ajánlatai bőven vannak Angliából és Olaszországból, ahol szinte garantált lenne a kezdőcsapatban elfoglalt helye.

Semedo legújabb kérője azonban Spanyolországon belülről érkezik, név szerint az Atletico Madrid és Diego Simeone. A matracosok védelme a nyáron igencsak meggyengült, Godín és Lucas mellett a jobbhátvéd Juanfran is elhagyta a csapatot, a távozása után keletkezett űrt pedig Simeone Semedoval szeretné betölteni. A Barcelona ugyanakkor nem kíván megválni a portugál válogatott játékostól, ugyanis hosszú távon benne látják a csapat jobbhátvédjét. A bekk kivásárlási ára egyébként 100 millió euró.

A játékos ügynöke, Jorge Mendes állítólag jelezte is a kialakult helyzetet a klub vezetése felé. A szituáció rendkívül hasonlít arra, amikor pár éve ter Stegen és Claudio Bravo között kellett döntenie a klubnak. Akkortájt ugye Bravo védett a bajnokságban, ter Stegen pedig a kupában és a Bajnokok Ligájában, a német viszont többet akart, és kijelentette, hogy a több játéklehetőség érdekében akár el is hagyná a Barçát. A katalán klub reakciója közimert: eladta a chileit, és a német hálóőr lett az első számú kapus. A kialakult helyzetet a klubvezetésnek kell megoldania, kérdés, hogy elengedik-e Semedót vagy a ter Stegen esetéhez hasonló megoldás mellett döntenek.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, három választható szín, és egy egyedi minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!