Miért is köthet ki Semedo az Atléticóban?

Pár érv, ami az átigazolás mellett szól

Nelson Semedo a nyáron elhagyná Barcelonát a több játéklehetőség reményében, az egyik érdeklődő pedig a védelmét alapjaiban megújítani kényszerülő Atlético Madrid. Noha a transzfer realizálásához még a Barçának is lesz egy-két szava, hiszen a klub a hírek szerint aprópénzért semmi esetre sem válna meg a portugáltól, ráadásul előbb az esetleges pótlásáról is gondoskodnia kellene, mi azonban összeszedünk pár pontot, ami mégiscsak elősegítheti a luzitán bekk madridi klubváltását.

 

 

Semedo menni akar

Semedo két barcelonai szezon alatt sem lett alapember, és nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba, hiszen a két idény alatt végig Sergi Robertóval osztozkodott a jobbhátvéd posztján. Az Atléticónál ellenben kezdőként számítanának rá, Arias lenne a posztján a versenytársa, de Semedónak nem lenne nehéz a kispadra szorítania a kolumbiait, aki eddig javarészt csak Juanfran tartalékja volt a ‘Matracosoknál’.

Ráadásul a portugál jól ismerhei Simeonét az egymás elleni párharcokból, és tisztában lehet azzal, hogy az argentin mindig a legtöbbet hozza ki a játékosaiból, hiszen az Atlético rendre gyengébb kerettel és kisebb költségvetéssel vette fel a harcot a Real Madrid és a Barça ellen az utóbbi években.

Korszakváltás az Atlético védelmében

A nyáron távozott Madridból Godín, Lucas és Juanfran is, vagyis az Atléticónak meg kell erősítenie a védelmét és Semedo pont az a típusú játékos, aki pótolhatja a távozó Juanfrant a jobb oldalon. Gyors, nagy munkabírású és rendkívül jól segíti a támadásokat. Védekezésbeli hiányosságait pedig pont egy Simeone stílusú edző, valamint a fegyelmezett csapatvédekezés tudná kijavítani és kompenzálni.

Mi több, Semedo portugál állampolgárként nem foglalna el egy helyet a nem európai útlevéllel rendelkezők között a keretben, ami az Atléticónál azért is fontos, mert Arias, Felipe és Herrera személyében már betelt az EU-n kívüli kontingens.

Griezmann

Semedo kapcsán pedig képbe kerülhet a francia Antoine Griezmann is, hiszen előbb vagy utóbb a Barcelonának és az Atléticonak beszélnie kell a világbajnok csatár körül kialakult helyzetről. A francia távozik Madridból, ezt már bejelentette, ugyanakkor új csapata még nincs. Ennek ellenére nem lenne meglepetés, ha Griezmann végül a katalánoknál kezdené meg a következő szezont, hiszen a csatársorban elkelne a versenyhelyzet: Luis Suárez már nem képes három naponta topszinten teljesíteni, Malcomban nem bízik Valverde, Coutinho vajmi keveset tud hozzátenni a játékhoz, Dembélé pedig ugyan nagyon hasznos volt, ám a francia eddig rendkívül sérülékenynek bizonyult, így nem lehet csak rá alapozni.

Semedo tehát jó alkualap lenne mindkét fél számára, mert a Barcelona így kevesebbet tudna fizetni egy világbajnok, ám mégis csak 28 éves támadóért, az Atlético pedig megerősíthetné a védelmét, és pénzhez is jutna, amire a további igazolásokhoz szüksége is van.

*Egyszerűt, mégis látványosat keresel? Akkor az alábbi, egyedi, 100% organikus pamut Barçás póló neked is készült. Legyél feltűnő és mégis visszafogott benne!