De Ligt: Előbb-utóbb minden szappanopera véget ér

Raiola: Párizsból szeretettel - Az Instagram, mint veszélyes üzem - Üzent a Barca (egyik) korábbi hollandja

Ahogyan az várható volt, Matthijs de Ligt átigazolása továbbra is a „number one” téma a futballsajtó számára, ugyanakkor – mint egy jófajta brazil szappanoperában – a szereplők száma egyre csak növekszik,  az eseménysort váratlan fordulatok színesítik, és lassan már csak a holland tinédzser nagymamáját nem hallottuk nyilatkozni arról, hogy hol kellene folytatnia az Ajax csapatkapitányának…

 

 

Egy újabb lehetséges úticél: Párizs

A Marca számolt be arról a szerdai nap folyamán, hogy De Ligt jövője szempontjából igen fontos találkozó volt ma Párizsban: a középhátvéd ügynöke, Mino Raiola azért utazott Párizsba, hogy tárgyalásokat kezdjen az átigazolásról. A francia oldal természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatal holland a francia fővárosba igazoljon, és nyilvánvalóvá tették, hogy minden más, versenyben lévő klub által tett ajánlatot tartani fognak, sőt, nagy valószínűséggel pénzügyi szempontból övék lesz a legjobb ajánlat. Olasz médiaforrások szerint Raiola kész arra, hogy a PSG vezetőedzőjével, Thomas Tuchellel, és a PSG egyéb, magas rangú vezetőjével nyélbe üsse az üzletet. A PSG elnöke, Nasser Al-Khelaifi továbbra is elkeseredetten keresi a minőségi igazolásokat a keret megerősítésére, főleg a csalódást keltő Bajnokok Ligája szereplés után.

Nagy valószínűség szerint a PSG érdeklődése komoly és valós, ugyanakkor a szerdai találkozó tényét maga Mino Raiola tagadta az olasz ‘ANSA’ médiumnak: „Ez a tipikus példája a fake news-nak” – így a De Ligt érdekeit képviselő játékosügynök.

 A váratlan fordulat: Abidal és a feltört Instagram-fiók

A Barcelona sportigazgatójának Instagram oldalán az alábbi Cruyff idézet jelent meg ma: „Arra, akinek kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a Barcelonában játsszon, nincs szükségünk”. Az egykori francia balhátvéd képhez fűzött hozzászólása pedig így szólt: „Köszönöm Johan, igazad van”.

Egyes források szerint Abidal egyértelműen de Ligtre és/vagy Griezmannra utalt, melyből annyi mindenképpen nyilvánvalóvá válhatott a két játékos számára, hogy a Barcelona türelme véges, és ha a katalán fővárosban szeretnének játszani, akkor mielőbb dönteniük kell a jövőjüket illetően.

Mielőtt azonban a még komolyabb találgatások megindulhattak volna a poszttal kapcsolatban, a Barcelona megerősítette, hogy Abidal Instagram fiókját feltörték, így a poszt, valamint a hozzá kapcsolódó kommentár semmiféleképpen sem tükrözik a klub és Abidal véleményét.

Ronald De Boer: „PSG? Én inkább a Barcelonát vagy a Cityt preferálnám”

A Barcelona korábbi középpályásának véleménye szerint honfitársa inkább illene a Barcelonába vagy a Manchester Citybe, mint a PSG-be.

„Egyszerűen nem illene bele a PSG futballfilozófiájába. 10 éves kora óta játszik az Ajaxban, és olyan játékstílusa van, amely nagyon közel áll a Barçáéhoz. Nem kellene elsajátítania ezt a stílust, azonnal be tudna illeszkedni. Az emberek többnyire labdával látják, de labda nélkül is nagyon jó.

„A PSG nagyon jó csapat, nagyszerű játékosokkal, de nem olyan focit játszanak, amilyet De Ligt játszott eddig. Fontos a filozófia, és ha engem kérdeznek, én a Barcelonában vagy a Cityben látnám a legszívesebben.”

„Bíznia kell magában, a saját karakterében. Ha nem játszik az első néhány hónapban a Barcelonában, akkor is nyugodtnak kell maradnia. Nagyszerű igazolás lesz a Barcelona számára, már amennyiben létrejön a megállapodás.”

De Boer dicsérte a katalánok új játékosát, Frenkie de Jongot, és Cillessen távozási szándékáról is szót ejtett.

„De Jong egy nagyon tehetséges játékos, és nagyon különleges éve volt. Nagyszerű potenciál van benne, és a stílusa nagyon közel áll a Barçáéhoz, ezért azt gondolom, sikeres lesz.”

„Cillessen nagyon jó kapus, csakúgy, mint ter Stegen, aki egy lenyűgöző játékos. Sokszor látnod kell, hogy ki van előtted. Jasperben megvan a minőség ahhoz, hogy egy jó csapatban védjen, és megértem, ha távozni szeretne. A fontos mérkőzéseken játszani akar. Sokat tanult Barcelonában, de most a saját sikereit kell előtérbe helyeznie.”