Neymar: kevés konkrétum, több háttérmunka

André Cury színre lép

Nincs látványos haladás Neymar visszaigazolása ügyében, hiába próbálja ennek az ellenkezőjét valamilyen módon előadni a legtöbb spanyol lap. Legalábbis egyelőre nincs, még akkor se ha hírek napi szinten akadnak a brazillal kapcsolatban.

A ‘Marca’ annak a jelentőségét próbálja felnagyítani, hogy Neymar néhány Barcelona játékos felé jelezhette: lát esélyt az átigazolás sikerére, ezt ugyanakkor igen nehéz lenne megerősíteni, és ha igaz is, a jelentősége nem tekinthető nagynak.

A brazil ‘Esporte Interativo’ információinak már több hatása lehet, ami át is vett a ‘Mundo Deporitvo’ és az ‘AS’ is. Eszerint kedden vagy legalábbis a napokban sor kerül egy találkozóra Neymar édesapja, egyik ügyvédje és André Cury között, ahol téma lehet a játékos Barcelonával való megállapodása is, de főként az, hogy milyen taktikával lehet a PSG-nél is sikert elérni.

André Cury jelenleg hivatalosan nem a Barcelona tisztviselőjeként jár el, csak mint magánember találkozhat Neymar embereivel, de közismerten ő a Barcelona embere a brazil játékospiacon, és azon kevesek egyike, aki jó viszont ápol Neymarékkal is. Kulcsszerepe lehet az átigazolásban az elejétől a végéig.

Az is jól látszik a Neymar sztoriban, hogy látványos lépésekre nem lehet számítani, ezért is próbál minden apróságból hírt gyártani a spanyol sajtó. A játékos oldaláról feltűnően nagy a csend, amilyen volt akkor is, amikor elhagyni készült Barcelonát. És ebben az ügyben is a közvetítők szerepe értékelődik fel, ők lehetnek azok, akik apró lépésekkel közelebb hozhatják Neymart a Barcelonához.

Ahhoz a Barcelonához, mely ettől az ügytől függetlenül elszántnak tűnik abban is, hogy Antoine Griezmannt leigazolja – és itt még hamarabb várható előrelépés.