Újabb Neymar-szappanopera a láthatáron?

Közvetítőkön keresztül tárgyal a Barça és a PSG

A madridi ‘AS’ sportnapilap értesülései alapján megkezdődtek a tárgyalások Neymar Barcelonába való visszatérését illetően. Sok spekuláció látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a brazil játékos hogyan igazol ismét a katalán sztárcsapatba, az viszont biztos, hogy ha ez meg is történik, az hosszú és bonyolult tárgyalások után fog megvalósulni, és jelentős pénz és/vagy játékosmozgást hoz majd magával.

A Barcelona és a PSG közvetítőkön keresztül már fel is vette a kapcsolatot egymással, sőt az ‘AS’ információ szerint a katalánok meg is tették első ajánlatukat Neymarért, amely Dembélé és Coutinho játékjogából és 40 millió euróból állt. Ezt az ajánlatot azonban a hírek szerint Nasser Al-Khelaifi, a PSG elnöke és vezérigazgatója gondolkodás nélkül elutasította, ugyanis ő szeretné legalább azt a 222 millió eurót megkapni a brazilért, amit két éve kifizetett Neymarért. Ez viszont a Barcelona részéről lehetetleníti el a transzfer létrejöttét, ugyanis a katalán klub jelenleg nem képes ekkora összeget fizetni, Griezmann 120 millió eurós kivásárlási árának kifizetéséhez is kölcsönt kellett felvennie a klubnak. A vételár mellett Neymar fizetése is problémát okozna Barcelonában, ugyanis Párizsban nettó 36 millió eurót keres, amiből ugyan hajlandó lenne lejjebb adni, de még így is hatalmas teher lenne a Barça számára.

Az ügy tehát úgy tűnik holtpontra jutott, de azért furcsaságok még bőven akadnak a történetben. Kezdjük a Barcelona ajánlatával, ami két olyan játékos Párizsba adásáról szól, akiknek a vezetőség korábban azt mondta, hogy nem szeretne megválni tőlük – bár Coutinho esetében ellentmondásos a helyzet -, most mégis felmerült a nevük, mint az alku része. A másik kulcskérdés maga Neymar személye, aki nem épp a legszebben távozott Barcelonából, és úgy tűnik Párizsból sem úriember módjára készül elmenni, ugyanis a napokban adott interjújában arra a kérdésre, hogy melyik volt pályafutása legszebb pillanata, a Barça PSG elleni 6-1-es győzelmével felelt.

Egy szó, mint száz: Neymar jönni szeretne, a klubvezetés is hajlik a visszaszerzésére, de sok akadály és kérdés áll a megállapodás megszületésének útjában.