Coutinho senkinek sem kell

Még a Barçának sem, de hivatalosan ezt sosem erősítené meg a klub

 

A brazil Coutinho jövője már a szezon közben is téma volt, és noha a klub részéről komoly hajlandóság mutatkozik az eladására, egyelőre nincs olyan kérő, aki le is akarná és le is tudná igazolni a dél-amerikai játékost. Ráadásul az idő szorít, így egyre nagyobb az esély arra, hogy Coutinho marad Katalóniában. 

A dél-amerikai játékos, aki az angol Liverpooltól érkezett 2018 januárjában 120 + 40 millió euróért, egyelőre nem igazán találta meg a számításait Katalóniában, és egészen biztosan nem ilyen helyzetről álmodott a leigazolásakor. A pályán nem tudja betölteni azt a szerepet, amit a képességei alapján elvárnának tőle, a szurkolók is megtalálták már, ő pedig nem éppen a legelegánsabb módon kezelte le a helyzetet, vagyis idillinek nem mondható Coutinho barcelonai pályafutása. Ráadásul érkezett Griezmann és De Jong, vagyis se a támadóposztokon, se a középpályán nem számíthat annyi lehetőségre, mint az elmúlt szezonban.

A katalán egyesület hivatalosan sosem ismerné ezt el a presztízs- és pénzügyi veszteség miatt, de a klubhoz közel álló források állítják, hogy az elnökség a nyár előtt egyértelműen Coutinho eladásával számolt. 100 millió euróra lőtték be azt az összeget, amiért távozhat a játékos, maga Coutinho pedig le is nyilatkozta a tavasz folyamán, hogy sosem tudni, mit hoz a jövő, vagyis mindkét félben megvolt a szándék a váltásra.

Az, hogy ez nem jött össze, viszont leginkább azon múlik, hogy senki sem érdeklődik igazán komolyan Coutinho iránt. Vagy aki érdeklődne, az pedig nem tudja kivitelezni a transzfert financiálisan. Két klubot emlegettek a brazillal kapcsolatosan: az egyik a francia PSG, melynek azonban egyrészt botrányos a viszonya a Barcelonával, másrészt pedig elméleti síkon a Financial Fair Play miatt minden egyes elköltött euróra figyelnie kell. A másik célállomás pedig a Premier League lehetne, ahol a pénzügyi rész nem is lenne akadály, ám itt pedig az elkötelezett érdeklődők hiányoznak, ugyanis a topcsapatok nem tettek komoly lépéseket Coutinhóért. A Liverpool nem akar most ekkora összeget invesztálni, a Citynek nincs szüksége rá, a Chelsea komoly érdeklődést mutatott, de nem igazolhat, a Tottenham ekkora összeg kiadását hatszor is meggondolja, az Arsenal pedig szóba sem került. A legkomolyabb esélyes a Manchester United lehetett volna a Chelsea mellett, ám ismeretlen okokból ez a vonal sem erősödött fel az elmúlt hetekben. Ez pedig probléma, hiszen a Premier League egy hét múlva rajtol, Angliában pedig ekkor véget is ér az átigazolási időszak.

A klub elnöksége nem csupán azért vált volna meg a játékostól, mert nem hozta azt a teljesítményt, amit elvártak tőle, hanem azért is, hogy az egyesület előtt álló kiadásokat fedezze az eladásából befolyt összegből. Neymar leigazolására ugyanis alapjáraton kevés esély mutatkozik, de Coutinho távozása nélkül még az a kevés is nullára redukálódik.

A játékos várhatóan nem lesz probléma az öltözőben, legalábbis az eddigi viselkedése alapján erre kevés esély mutatkozik, ám az erősen kérdőjeles, hogyan viseli majd a még kisebb szerepet a fenti igazolások fényében. Természetesen lehetne egy olyan kimenetel is, hogy magára talál, ám Valverde tavaly egész évben a támadósorban számított rá, ahol sosem lendült bele igazán, vagyis kevés reményt lehet ahhoz fűzni, hogy a tréner megoldást találna Coutinho helyzetére, illetve ahhoz is, hogy a játékos a bal oldalról indulva megtáltosodna.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!