Neymar: kölcsönbe érkezne kötelező opciós joggal?

Ezzel a pénzügyi akadály elhárulna a transzfer elől | A katalánok kerete túlságosan bő

 

A katalán ‘RAC-1’ rádiócsatorna értesülései szerint a Barcelona és a PSG között tátongó álláspontbeli különbség áthidalására felmerült az az ötlet, hogy a katalánok kölcsönvennék a játékost kötelező opciós joggal. Ha igaz is a hír, akadályok még így is állnak a transzfer lezárása előtt. 

Jordi Cardoner alelnök a szurkolói klubok világtalálkozóján a hétvégén hangsúlyozta: nincsen Neymar-ügy, mert azt előbb Párizsban kell lerendezni. A PSG ugyanis egyrészt nem akarja elveszíteni a brazilt, aki a képességei alapján a csapatának húzóembere lehetne. Másrészt ha már elveszíti, komoly bevételt vár az átigazolástól. Harmadrészt pedig számos olyan információ napvilágot látott, melyek szerint a PSG vezetői legutolsó esetben adnák el a dél-amerikai játékost a Barcelonának a két klub közötti rossz viszony miatt.

Az első szituáció rendezése komoly feladat lenne, pláne a hétvégén történtek fényében. Neymar magatartása ugyanis szemmel láthatóan nem igazán nyerte el a társak tetszését, Mbappé például kilökte őt a közös fotóról a Rennes elleni szuperkupa-siker ünneplésekor a hétvégén. Önmagában egy ilyen jelenet miatt nyilvánvalóan senki nem igazol el, de ez is egy érv a PSG vezetői számára amellett, hogy esetleg még idén megváljanak tőle.

A második, financiális jellegű probléma rendezésére pedig a legfrissebb értesülések alapján egy kölcsön alapú ügylet lehet a megoldás.

Ezek szerint a Barcelona idén nyáron még csak kölcsön venné a brazilt, ám a jövő nyáron kötelező jelleggel meg kellene őt vásárolnia egy, a PSG-vel megállapított összegért cserébe. Ezáltal a Barcelona pénzügyi mozgástérhez jutna, és lenne még egy éve, hogy a megfelelő erőforrásokat beszerezze.

A fenti megoldással viszont a harmadik probléma – ellenséges viszony – még nem lenne kiiktatva, éppen ezért kezelendő óvatossággal a rádiócsatorna értesülése. Ráadásul a Barcelona keretéből, melynek a középpályája erősen telített, valakinek távoznia kellene egyrészt a játékpercek megfelelő elosztása, másrészt pedig a hatalmas bértömeg miatt.

A fenti koncepció – kölcsön kötelező opciós joggal – tehát egy előremutató megoldás, ám közel sem elégséges feltétel ahhoz, hogy Neymar visszatérjen Barcelonába. Ahhoz ugyanis még egyéb dolgoknak is meg kell történniük.

Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz kell egy könnyen hordozható táska? Megkerestük a legjobb minőségű alapanyagot, és erre terveztünk! Válassz a színek és a minták közül!