Neymar-ügy: párizsi ultimátum

Péntek este a határidő - Lesben áll a Real és a Juve

A RAC1 katalán rádió értesülései szerint a PSG ultimátumot intézett a Barcelona felé: amennyiben a franciák nem kapnak elfogadható ajánlatot a gránátvörös-kékek részéről péntek estig, a Real Madridnak vagy a Juventusnak fogják eladni a brazil klasszist.

Mivel ezidáig minden egyes ajánlatot elutasított Neymarért a francia bajnokcsapat, a Barcelona vezetősége újabb ajánlatot készül tenni korábbi játékosáért. Azonban a rendelkezésre álló idő hirtelen végessé vált: a PSG vezérkara személyesen Bartomeu elnöknek címezte az ultimátumot: ha péntek estig nem tudnak egymással megegyezni, más klubokkal, elsősorban a Real Madriddal, illetve a „várakozási listán” harmadik helyen álló olasz bajnok Juventusszal kezd tárgyalásokba a PSG a klubváltást illetően.

A Cadena SER értesülései szerint annak ellenére, hogy csütörtökön szóbeli megállapodás született egy 170 millió eurós vételárról – habár abban azért a vélemények eltérőek voltak, hogy ezt az összeget hogyan fizeti meg a katalán klub, figyelemmel arra, hogy a Barça a részletekben történő fizetést preferálja -, ezt a megállapodást végül nem foglalták írásba a felek, ami az igencsak felbőszített PSG által adott ultimátumhoz vezetett.

A RAC1 hozzátette, hogy Ousmane Dembélé is az üzlet része lehet, annak ellenére, hogy a francia szélső ügynöke ezt már több alkalommal is tagadta. Iván Rakitic és Nélson Semedo felajánlása, illetve Dembélé „költségcsökkentő” faktorként való felhasználása eredetileg nem szerepelt a Barcelona tervei között, azonban a rádió információi szerint a fiatal szélső belekerülhet a transzferbe, hogy a tárgyalások végre lezáruljanak.