Messi: szezon végén távozhat, ha úgy dönt

Januárban eldöntheti, hogy távozik-e szezon végén egy nem európai klubba

Lionel Messi szerződése az FC Barcelonánál 2020 nyarán jár le, ami még egy plusz évvel meghosszabbítható. Egybehangzó értesülések alapján a szerződése tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint a 32. életévét követően bármelyik szezon végén távozhat egy nem európai klubba, ha úgy dönt.

A katalánok csapatkapitánya csak addig szeretne maradni a Barcelonánál, amíg élvezi a focit, és megvan benne a kellő tűz az új kihívásokhoz. Messi legutóbb 2017-ben hosszabbított szerződést, amely 2020 nyaráig szól, de plusz egy évvel meghosszabbítható. Ennek következtében hamarosan már újra téma lehet az argentin újabb szerződéshosszabbítása. Főleg azok után, hogy a minap több sajtóorgánum egybehangzóan számolt be arról, miszerint Messi amint betöltötte a 32. életévét, bármelyik szezon végén távozhat egy nem európai klubba, ha ő úgy dönt. Ezt erősítette meg Piqué is egy nyilatkozatában:

Tisztában voltam vele, hogy Messi bármelyik szezon végén ingyen távozhat. Tudjuk, hogy Leo elkötelezett a Barça iránt, és egyáltalán nem aggódok. Messi kivívta magának azt a jogot, hogy a saját jövőjéről döntsön. Remélem, hogy 40 éves koráig a Barçánál marad.

Az argentin klasszis esete tehát hasonló Iniestáéhoz, amely ugyanúgy a klub és a játékos közötti bizalomra épült. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy Messi valóban el akarja hagyni a katalánokat, de ha a Barcelona azt szeretné, ha még jópár évig nála játszana az argentin, akkor meg kell hosszabbítania a szerződését, hogy biztosra menjen.