Puig: a klub kölcsönbe adná, ő maradni akar

Kinőtte már a B csapatot, de élénken él az emlékezetében Samper esete...

Riqui Puig a Masia legújabb gyémántja, a klub nem is akarja elveszíteni, ám azt is elkerülné, hogy a 20 esztendős játékos megrekedjen a fejlődésben. A saját nevelés és az egyesület elképzelései azonban különböznek azzal kapcsolatosan, hogyan is érhető el ez a cél. 

A saját nevelésű labdarúgó az előszezonban ismét kiváló teljesítményekkel hívta fel magára a figyelmet, és nem ez volt az első alkalom, hogy az ellenfelek edzői is szuperlatívuszokban beszéltek róla. A klubnál is komolyan számolnak vele, egyértelműen illik a katalánok játékstílusába, ám a középpálya jelenleg túltelített, az egyesület pedig nem tette le a voksát egyértelműen Puig mellett a nyáron, hanem az idő faktorra játszik, így a fiatal középpályás maradt a B csapatban.

Ott viszont egyértelműen kilóg felfelé, már nem ez a szintje, ráadásul a harmadosztály bővelkedik olyan ellenfelekben, ahol „az inkább a baba, mint a labda” elvet követik, azaz a bekkek belépői már-már a durvaság szintjét súrolják, így duplán adódik a kérdés, hogy meddig akarja még itt jegelni a Barcelona a fiatal gyémántját.

 

 

Ha igazak a hírek, úgy a felek decemberben fognak leülni egymással, hogy döntést hozzanak a fenti témát illetően, ám az álláspontok körvonalazódni látszanak. Ha a télen lesz is távozó a középpályáról, még úgy is óriási marad a versenyhelyzet az első keretben, a klub ezért preferálja a kölcsönadást. Ezzel szemben azonban Puig úgy véli, hogy számára nincsen jobb hely annál, minthogy a Barçában fejlődik, és ezt a játékstílust gyakorolja tovább, illetve tökéletesíti azokat a szituációkat, amivel a Barça középpályán leginkább szembesülhet.

A játékos ráadásul élénken emlékszik Sergi Samper esetére, akit előbb a Granadához, majd a Las Palmas csapatához küldött el a klub a folyamatos játéklehetőség reményében, most pedig Japában futballozik a játékos. Ebben nyilvánvalóan szerepet játszott Samper sérülékenysége is, ám az is tény, hogy a kölcsönjátékok alatt nem tudott fejlődni, mert teljesen más stílusú és teljesen más futballt játszó csapatokba került, ahol olyan elemekre helyezik a hangsúlyt, amire Barcelonában nincs is szükség.

Mindeközben Aleñára is hasonló döntés vár, vagyis a két legígéretesebb saját nevelés közeljövője fog eldőlni hamarosan.