Rakitic és Vidal: nem csökkennek a januári távozásról szóló pletykák

Hasonló profilú, sokat tapasztalt klasszisok, a PSG és az Inter érdeklődik

A korábban megszokottaktól eltérően a januári átigazolási szezon igencsak mozgalmas lehet az FC Barcelona számára. Az ok két, a klubot az elmúlt években hűen szolgáló középpályás, Ivan Rakitic és Arturo Vidal helyzete.

Rakitic az érkezése, azaz 2014 nyara óta alapembernek számított mind Luis Enrique, mind Ernesto Valverde Barcelonájában. Habár Sevillában a két csatár mögött játszó, az utolsó szezonjában 11 bajnoki gólig és 10 gólpasszig jutó, támadóbb felfogású középpályásként ismertük meg, játékintelligenciáját és alázatát jól mutatja, hogy a katalán csapatban egy teljes más szerepkörbe is tökéletesen be tudott illeszkedni. Az elmúlt években egy sokat futó, a csapat érdekeit a csapat elé helyező középpályást láttunk, aki azonban az idei szezonra – köszönhetően Frenkie de Jong érkezésének és Arthur egyre magabiztosabb játékának – perememberré vált. Világbajnoki ezüstérmesként, a 2020-as Európa-bajnokság előtt fél évvel természetes, hogy Rakitic nincs kibékülve a helyzetével.  Habár korábban a La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport is arról írt, hogy már januárban az Internazionaléhoz távozhat, a legutolsó hírek szerint egy korábban kikosarazott kérő tűnt fel újra a színen, mégpedig a Paris Saint-Germain. A franciák 2018 nyarán igencsak komolyan ostromolták a horvát klasszist, azonban akkor sem Valverde, sem a klub nem mutatott hajlandóságot az elengedésére.

 

Az olaszok elsődleges célpontja időközben Arturo Vidal lett.  A chilei középpályás helyzete nagyban hasonlít horvát poszttársáéhoz: egy sokat megélt, tapasztalt játékos, aki az idei szezonban is bizonyította már, hogy óriási plusz energiákat és keménységet képes hozni a játékba, amikor megkapja erre a lehetőséget. Nagy valószínűséggel őt is a több játékperc terelheti Olaszország felé, főleg, hogy a jövő évi, Argentínában rendezendő Copa América neki is az utolsó nagy dobása lehet a chilei válogatottal. A Gazzetta dello Sport értesülései szerint az Inter vezetőedzője, Antonio Conte elsődleges célpontja lehet a januári átigazolási időszakban, ugyanakkor az elmúlt hetek tárgyalásai során a Barcelona egyértelműen jelezte, hogy a chilei játékos nem eladó, Rakitic ellenben igen, azonban utóbbira Conte nem tart igényt a hírek szerint.