Aleñát vinné a Getafe, de Todibo, Rakitic és Vidal is az átadólistán

A téli átigazolási időszakban a Barcelona vásárolni várhatóan nem fog, de elengedhet a keretéből több futballistát is – véglegesen és kölcsönben is. Aleñá ügye a legelőrehaladottabb, de mellette Todibo is távozhat, a középpályások közül pedig Rakitic vagy Vidal hagyhatják el a keretet.

Utóbbi két játékos esetében az is bizonytalan persze, hogy a Barcelona kap-e egyáltalán olyan ajánlatot, amit el is szeretne fogadni. Ha kap, akkor jön majd az a szempont, hogy hajlandóak-e mozdulni az adott klubba a játékosok, és ha igen, akkor melyikük esete konkretizálódhat előbb. Az nem valószínű, hogy mindkettőjüket elengedné a Barcelona, de egyiküket biztosan örömmel látná a kereten kívül már.

Nézz be az EuroBarça Shopba a hétvégén és ha eddig nem rendeltél, most itt az idő – 6.000 Ft felett ingyen visszük el hozzád! 

 

Todibot tekintve már korábban mi is beszámoltunk róla, hogy elengedné a Barcelona, és mostanra az is világos, hogy az edzők nem elégedettek Todibóval, aki szerintük idő előtt sztárként kezdett el viselkedni, még mielőtt azzá vált volna, és nem tesz meg mindent azért, hogy egyáltalán harcban legyen Piquével, Lenglet-vel és Umtitivel a kezdő tagságért. A B csapatból érkező Araújo lehet helyette a negyedik számú opció, ha télen sikerül valóban eladni Todibót. A klub célja vele azért nem a végleges eladás, hanem eladás esetén is egy visszavásárlási opció fenntartása, vagy pedig kölcsönzés.

A legkonkrétabb Carles Aleñá esete, aki idén egyáltalán nem tud bekerülni a rotációba, maga is beletörődött a távozásba, még ha ő sem távozna úgy, hogy ne maradjon egy jövőbeni visszaút a számára. Vagy kölcsönbe, vagy visszavásárlási opcióval végleg távozna, és a célpontja Getafe lenne, ha úgy alakulnak a madridi kiscsapat eredményei. Egészen pontosan attól függ a dolog, hogy a Getafe tovább tud-e jutni az Európa-ligában, ehhez a jövő héten legalább egy döntetlent kell játszania az orosz Krasnodarral. Angel Torres, a klub elnöke nyíltan beszélt az esélyről.

„Ha legyőzzük az oroszokat 12-én, meg tudjuk erősíteni a keretet. Aleñát már két évvel ezelőtt is szerettük volna, de akkor megsérült Rafinha, őt pedig felemelték hivatalosan a felnőtt csapathoz, és így nem jött. Úgyhogy már nem az első alkalom, hogy felmerül az érdeklődésünk iránta. Ha a Barcelonán múlna, akkor eladnák ők. de most a játékos fog dönteni, akivel még nem beszéltünk.”

Aleñá hét éves kora óta a Barcelona játékosa, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy távoznia kell.