Rakitic: nagyot fordult a világ, marad a Barçában

Ivan Rakitic a jelek alapján maradni fog a Barcelonában – legalább az idény végéig biztosan. A horvát futballista az ősz első szakaszában alig játszott, egyértelműen tartalék szerepbe kényszerült, már ő is komolyan fontolgatta, hogy elhagyja Barcelonát a télen, de az elmúlt hetek megfordították a helyzetet.

A Barcelona vezetése is azon volt, hogy inkább eladná Rakiticet, de a futballista döntése nélkül nem akarta őt nyíltan a piacra helyezni, és Rakitic most már egyértelműen maradni akar. Egyrészt szereti a várost, szereti a klubot, másrészt most már nem olyan sötét a helyzete, mint néhány héttel ezelőtt.

Megérkezett a Camp Nou 3D puzzle prémium változata nagy méretben, LED-es stadionvilágítással. Korlátozott készlet, csapj le rá amíg van! 

Ehhez kellett az is, hogy Arthur kicsit érthetetlen módon eltűnjön a képből, volt, hogy Busquets sem játszhatott, de a véletlennél bőven több, hogy Rakitic zsinórban négyszer volt kezdő a Barcelonában, ráadásul fontos mérkőzéseken. A Borussia Dortmund, az Atlético de Madrid, a Mallorca és az Inter ellen is kezdhetett, és ezeken a meccseken jól is játszott.

Láthatóan visszanyerte Valverde bizalmát és nem lenne meglepetés, ha az évből hátralévő meccseken is kezdő lenne. Ezek közül kiemelendő a most hétvégén esedékes Real Sociedad elleni idegenbeli, majd a jövő hét közepén következő Real Madrid elleni hazai meccs.

Ilyen körülmények között Rakitic egyértelműen kimondta már a klub szakmai vezetése felé, hogy maradni akar, és a Barcelona sem fogja őt piacra dobni. Érdeklődő lenne érte, mert az Inter, a Juventus vagy a Manchester United is érdeklődött iránta, de innentől kezdve ez már mindegy, Rakitic a szezon végéig minimum maradni fog a klubnál. Az pedig majd eldől, hogy hosszú távon is képes lesz-e kezdő maradni a középpályás.

Távozhat viszont a téli időszakban Carles Aleñá, kisebb eséllyel Arturo Vidal is, ez is könnyítené mind Rakitic, mind a többi középpályás dolgát.