Todibo közel a Schalke 04-hez?

Jean-Claire Todibo a távozás küszöbén áll, erről már beszámoltunk korábban is, ám az utóbbi napokban némi fordulat állt be az ügyében, mivel a német Schalke 04 is erőteljesen érdeklődik iránta. 

Todibóhoz nagy reményeket fűzött a klub, amikor leigazolta 2019 elején, ám Ernesto Valverde azok után sem bízik benne, hogy a játékos már hosszú hónapok óta a kezei alatt dolgozik. Ez a tény pedig – kiegészülve a Barcelona azon szükségletével, hogy pénzhez kell jutnia a nyárig – arra sarkallhatja az egyesületet, hogy értékesítse Todibo játékjogát.

 

 

A francia sokáig az AC Milan és a Bayer Levekusen célkeresztjében volt, sokan már közelgő egyezségről beszéltek, ám ha igazak a hírek, az olaszokkal például az nehezíti a megegyezést, hogy a játékos csak kölcsönben gondolkodik, azaz vissza akar térni Barcelonába, míg a Milan érthető okokból megszerezné, amennyiben beválik. Ezzel szemben a német Schalke, melynek a sportigazgatója, Jochen Schneider állítólag már Barcelonába is utazott, csupán kölcsönvételt akar hat hónapra, mivel a középső hátvédjének, Benjamin Stamboulinak a felépülése hosszabb a vártnál, így azonnali megoldásra van szüksége.

Ami a Barcelonát illeti, a katalán gárda természetesen nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy Todibo berobban a következő hónapokban, ez esetben pedig nyitva állhat előtte a visszatérés kapuja. Ugyanakkor amint arra a madridi ‘Marca’ rávilágít, a klubvezetőség elsősorban pénzbevételi forrást lát Todibóban, mivel egyrészt nem győzte meg a szakmai stábot az elmúlt évben, másrészt pedig az egyesületnek bevételre lesz szüksége az idei pénzügyi év pozitív lezárásához. Az elképzelés tehát elsősorban az, hogy Todibo rendszeres játéklehetőséggel és jó teljesítménnyel növelje az értékét, hogy aztán a nyáron egy komolyabb összeg folyhasson be a klub kasszájába az eladásából.

A francia jelenleg a csapattal tartózkodik Szaúd-Arábiában a Spanyol Szuperkupán, melynek keretében a Barça csütörtök, azaz ma este játszik az Atlético Madrid ellen az elődöntőben.

Megérkezett a Camp Nou 3D puzzle prémium változata nagy méretben, LED-es stadionvilágítással. Korlátozott készlet, csapj le rá amíg van!