Xavi: „Nem titok, hogy a Barcelonát edzeni az álmom”

A klubjánál is megerősítették a tárgyalásokat

Xavi Hernández szombat este elismerte, hogy beszélgetett Eric Abidallal, és azt sem tagadta, hogy arról volt szó, edzője lesz-e a Barcelonának. Igyekezett persze csökkenteni a megbeszélés jelentőségét, és alaposan odafigyelt, hogy ne kelljen túlságosan konkrét dolgokra válaszolnia, valamint többször is kihangsúlyozta, azért nem mond, mondhat többet, mert szeretné tiszteletben tartani saját klubját, a szerződését és a Barcelonát, illetve természetesen Ernesto Valverdét is.

 

 

A Barcelona egykori csapatkapitánya igyekezett azt is hangsúlyozni hiába volt egy beszélgetése Abidallal, most a feje teljes mértékben az Al-Sadd körül forog, mellyel érvényes szerződése van, és mellyel reményei szerint meg tudja nyerni a Katari Kupát jövő pénteken – miután bejutottak a döntőbe.

A barcelonai álom és a találkozás Abidallal

Nem rejthetem el, az álmom az, hogy a Barcelonát eddzem, elmondtam már rengeteg interjúban. Mindenki tudja ezt, hogy teljes szívemből szurkolok a Barçának, szóval igen, ez az álmom, de most az Al-Saddra koncentrálok.

És igen, Abidal a barátom, találkoztam vele, ahogy többször korábban. De ennél többet nem tudok mondani, mert tisztelem a Barcelonát, tisztelem Valverdét és a szerződésemet is. Most végzem a munkámat itt, próbálom a legjobbamat nyújtani – eddig az elődöntőre koncentráltam, most pedig a döntőre, ami miatt nagyon boldog vagyok. És boldog vagyok, hogy az Al-Saddot edzhetem, tisztelem őket, és ennél többet emiatt nem is tudok mondani.

Igen, a Barcelonától itt voltak, hogy beszéljenek velem és megbeszéltünk sok dolgot, de azért is itt voltak, hogy megnézzék, hogyan áll Ousmane felépülése. Ennyi történt, másról nem tudok beszámolni, sajnálom. Többet nem mondhatok el most…”

A katalán SPORT szerint egyébként már vasárnap végleges választ adhat Xavi a klub felkérésére – de arról továbbra is megoszlanak a vélemények, hogy mi lesz ez a válasz. A lehetőségekről és valószínűségekről már mi is írtunk korábban. 

A tárgyalásokat megerősítette Turki Al-Ali is, az Al-Sadd igazgatója

„Xavi visszatérése Barcelonába teljesen normális és várható, mert így a klubjánál lesz, az elsőszámú otthonában. A jövőben vissza kell majd térnie, de a mai nap még Xavi az Al-Sadd edzője.”

***

Megérkezett a Camp Nou 3D puzzle prémium változata nagy méretben, LED-es stadionvilágítással. Korlátozott készlet, csapj le rá amíg van!