Willian José a fő támadó jelölt, de még ő is drága

Amíg Ousmane Dembélét kedden műtötték meg Finnországban, addig a Barcelona vezetése továbbra is azon dolgozik, hogy valakivel megerősítse a csapat támadósorát a tavaszra, aki csak a Ligában játszhatna, a BL-ben nem.

A kialakult helyzet, hogy a csapatnak mindössze három támadója van, közülük egy, Ansu Fati eleve még az Ifi csapat játékosaként kezdte a szezont, aligha normális. Kellettek hozzá a sérülések, és kellett a nem megfelelő sportszakmai tervezés. Dembélére és Suárezre idén azonban már nem lehet számítani.

A BL-ben biztosan nem lenne erősítése a csapatnak, de a Ligában lehet, mert hosszú időre való sérülés esetén van lehetőség igazolni – Spanyolországon belülről. És úgy is néz ki, hogy a vezetés ezen dolgozik, hogy igazoljon valakit, de egyelőre nem lehet látni, hogy kivel érhet révbe.

A fő jelölt a Real Sociedad támadója, Willian José, akiért már januárban is tett a vezetés egy 23 millió euró értékű ajánlatot, de ezt akkor a baszk klub visszautasította. A kivásárlási ára 70 millió euró, ami rengeteg, ezen próbál meg hatékonyan alkudni a Barcelona, de nem tűnik könnyűnek a megállapodás.

A Barcelona problémája nem változott sokat januárhoz képest. A sérülések és a nem megfelelő tervezés után most szezon közben rendkívül nehéz jól igazolni, olyan játékost hozni, aki nem csak rövid távon lehet hasznos. Úgy viszont merész dolog euró tízmilliókat költeni, hogy ha hosszú távon nem számítanánk az adott futballistára. És az a helyzet, hogy a jelenleg felmerült nevekkel ez nagyon könnyen előfordulhat.

Willian José mellett még jelölt a kiszivárgott információk alapján az Alavésben játszó Lucas Pérez, illetve kevés eséllyel Loren a Betisből, Luis Suárez a másodosztályú Zaragozából. Nem lehet persze kizárni azt sem, hogy van olyan jelölje a vezetésnek, akinek a neve eddig alig merült fel.

A rendkívüli igazolásra a spanyol szövetség azt követően adna külön engedélyt a Barcelonának, hogy véglegessé válik Dembélé hosszú távú kiesése.