Ángel a pole pozícióban, napokon belül eldőlhet a csatárkérdés

Pénteken erősítheti meg a Liga a klub orvosi jelentését Dembélé sérüléséről

Rövidesen pont kerülhet az Ousmané Dembélé sérülése által kiváltott csatárkérdés végére, miután a madridi ‘Marca’ információi szerint a Liga a pénteki nap folyamán dönt a Barcelona által készített orvosi jelentésről. Ha hitelesítik azt, úgy a Getafe támadója, Ángel Luis Rodríguez Díaz érkezhet Katalóniába. 

Amint az ismeretes, Dembélé a visszatérésén dolgozott, amikor újra megsérült, és a szabályok úgy szólnak: amennyiben egy játékos szezon közben több, mint öt hónapra kiesik, úgy igazolhat az adott klub az átigazolási időszakon kívül is. Dembélére a klub orvosi részlege által kiadott  diagnózis alapján féléves kihagyás vár, és amennyiben megerősíti és elfogadja ezt a jelentést a La Liga orvosi bizottsága, úgy a Barcelona zöld utat kap az igazolásra.

 

Spanyol lapértesülések alapján erre kerülhet sor a pénteki nap folyamán, ami pedig a döntés végkimenetelét illeti, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) orvosi bizottságának a tagja, Pedro Luis Ripoll szerint egyértelmű, hogy nem fogják kétségbe vonni a diagnózis helyességét. Ha pedig ez hivatalossá válik, úgy a Barcelona már konkrét lépéseket is tehet a kiszemeltjei ügyében.

A kiszemeltekkel kapcsolatosan érdemes megjegyezni, hogy egyrészt a klub nem számolt ilyen kiadással, így az amúgy is feszes költségvetése nem igazán ad lehetőséget komolyabb befektetés eszközölésére. Másrészt pedig az eladó klubok sem rohannak a katalánok felé, és természetesen ők is a saját érdekeiket nézik, amikor a legtöbben a labdarúgók kivásárlási záradékára hivatkoznak, vagyis tárgyalásról hallani sem akarnak.

Ennek szellemében az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Getafe támadója, Ángel lesz a befutó a csatárposzt megerősítésére, mivel a 32 esztendős játékos kivásárlási ára 10 millió euró. Ráadásul a madridi klub egyezkedni is hajlandó a katalánokkal, mivel a Barcelona több tehetségét is szívesen látná a soraiban, ezáltal pedig a fizetendő összeg is csökkenhet végül. A hírek szerint Setién mester erősen érvel még a Betis csatára, Loren Morón mellett, ám az ő kivásárlási ára 40 millió euró, a sevillai klub pedig ennél kevesebbért nem adja el szezon közben, mert Rubi vezetőedző számít rá.

Hamarosan tehát megkaphatja a zöld utat a Barcelona az igazolásra, és ez esetben – noha még nincs végső döntés az ügyben a klubon belül – vélhetően a legolcsóbb megoldás mellett fog dönteni.