Zöld lámpa új támadó igazolására

Újabb név a kalapban - Martin Braithwaite

Több cikkben is már foglalkoztunk vele, hogy Dembélé súlyos sérülése miatt csatárt igazolhat a Barcelona az átigazolási időszakon kívül, ha a Liga engedélyezi ezt, ma délelőtt pedig meg is kapta a klub a zöld lámpát. A hír mellé az eddigi nevek után egy újabb is a kalapba került a Mundo Deportivo révén: Braithwaite, a Leganés támadója is a lehetséges érkezők között van már. 

A Liga mai engedélye után a Barcelonának 15 (munka)napja van arra, hogy igazoljon egy támadót, korlátok azonban továbbra is vannak: csak a spanyol bajnokság játékosai jöhetnek szóba, ráadásul valószínűleg csak olyan játékost tud megszerezni a klub, akinek a csapata inkább a tabella alsóbb felében van, vagy feljebb, de csak csere – aligha akarná ugyanis bárki elveszíteni egy fontos játékosát az európai kupaszereplést jelentő helyekért harcolva.

Az eddigi nevek közül a hétvégén ter Stegen kapujába is betaláló Ángel Rodríguez volt a legesélyesebb jelölt, a Getafe 33 éves támadója mellé viszont a mai zöld lámpa hírével együtt a Leganés 28 éves támadója, Martin Braithwaite is odakerült a spanyol lapok oldalaira. A dán játékos Franciaországban, az angol Championshipben, majd a tavalyi szezon óta a Leganésben játszik, idén eddig 24 meccsen 6 gól és 2 gólpassz van a neve mellett a bajnokságban.

Bárki is lesz a befutó, a Barcelonának a március 6-i határidőig kell az új játékosát regisztrálni a Liga felé.

***