Ter Stegen: új szerződést érhet az elmúlt évek teljesítménye

AZ ESPN forrásai szerint a Barcelona még a szezon vége előtt kész meghosszabbítani Marc-André Ter Stegen szerződését.

A klub párhuzamosan dolgozik a nyári kiszemeltek leigazolásához szükséges összegek előteremtésén, valamint a kulcsjátékosok szerződésének meghosszabbításán. A források megerősítették, hogy mivel a jelenlegi elnök, Josep Maria Bartomeu mandátuma 2021-ben lejár, szándéka szerint a csapat jövőjének bebiztosítását tekinti egyik fő feladatának.

A 27 éves Ter Stegen szerződése 2022-ben járna le, de 2017-es hosszabbítása óta szerepe jelentősen megnőtt a csapatban. Sokan gondolják úgy, hogy Messi után ő a csapat legfontosabb játékosa, abban pedig, hogy az elmúlt két évben meg tudta nyerni a bajnokságot a Barcelona, óriási szereppel bírt a német kapuvédő.

Ter Stegen számos alkalommal tanújelét adta annak, hogy nagyon szeret a Barcelonánál játszani: egy 2018-as interjújában úgy fogalmazott, hogy „egyre jobban és jobban katalánnak érzi magát”, sokszor utazik tömegközlekedéssel edzésre, nemrégiben vásárolt új házat Castelldefelsben, ez év januárjában pedig a városban született meg első gyermeke.

A klub ezt hozzáállást, és természetesen az átlag feletti teljesítményt igyekszik meghálálni egy, a jelenleginél jobb feltételeket kínáló, hosszú távú szerződéssel. Erre már csak azért is szükség lehet, mert 2016-ban a City, nemrég pedig a Juventus is érdeklődött a Barcelonánál Ter Stegen leigazolásának lehetőségéről.

Habár a hét elején jelentek meg olyan hírek, melyek szerint a német kapus a szezon végén távozik – pletykák szerint egyszer Messivel is összezörrent -, a játékoshoz közeli források megerősítették, hogy semmi ilyenről nincs szó. Minden valószínűség szerint Ter Stegen hasonlóképp gondolkodik a klub jelenlegi helyzetéről, mint a néhány héttel korábban megnyilvánult Messi és Sergio Busquets, akik meglepő nyíltsággal és kritikával illették a vezetőség tevékenykedését.

Barçás falmatricát keresel a szobádba? Esetleg olyat, amire még írhatsz is? Ne keress tovább!