Willian újra jelölt lehet a Barçánál

Willian Borges nagyon sokáig komolyan téma volt a Barcelonánál, mint lehetséges átigazolás, de mivel a Chelsea túl sokat kért érte, soha nem váltott klubot. Idén nyáron biztosan vált, a kérdés csak az, hogy Barcelona felé-e.

A támadó középpályás ugyanis a koronavírus által előidézett karantén ideje alatt virtuálisan tulajdonképpen lezárta a londoni pályafutását. Ezt azért tehette meg, mert lejár a szerződése júniusban.

“A Chelsea-vel vége. Mindenki tudja, hogy a szerződésem hónapokon belül lejár, és nehéz elképzelni, hogy hosszabbítsak” – nyilatkozta az expediente Futebolnak.

“A Chelsea két éves hosszabbítást kínál, én pedig azt kérem, hogy legyen három év. Most már nem beszélünk, nincs semmilyen kapcsolat közöttünk.”

A Barcelona ezen a ponton legalábbis feltétlenül azok közé a csapatok közé tartozik, melyet érdekelhet Willian, elsősorban mint egy lehetőség, amit a piac kínál. Átigazolási díjat nem kell fizetni érte, de aláírási pénzt és erős és hosszabb szerződést alighanem elvár majd a brazil.

Willian 31 éves, de nyáron már 32 lesz, bizonyos szempontból érthető, hogy a Chelsea nem akar nagyon hosszú szerződést kötni vele. A Barcelona számára nem kizárt, hogy téma lesz, de nem ő a fő prioritás egyelőre a kiszivárgó hírek alapján, illetve fizetésekben alighanem a katalán csapat nem tud versenyre kelni majd más jelöltekkel. Érdeklődő lehet ugyanis a PSG, vagy akár az ingyen igazolható játékosokra specializálódott Juventus is.