„Látom, hogy képes vagyok irányítani a Barçát!”

Xavi Hernández a Barcelona korábbi középpályása jelenleg Katarban edzősködik, és annak ellenére, hogy többször elmondta már, hogy egy nap szeretne a Barça edzője lenni, eddig mindig úgy nyilatkozott, hogy erre a pillanatra még várni kell, ugyanis rengeteget kell még fejlődnie, hogy nevelőegyesülete vezetőedzője legyen.

Xavi héten a spanyol Youtuber, DJMariiO vendége volt és a beszélgetés során elmondta, hogy:

Most, hogy már kipróbáltam magam edzőként látom, hogy képes vagyok irányítani a Barçát. Egy nagy álmom, hogy visszatérjek Barcelonába, ugyanis, ahogy már többször elmondtam az az otthonom. Sokat tanultam, tanulok itt Katarban ugyanakkor egyértelmű, hogy a Barça egy másik szint, amihez nagyon felkészültnek kell lenned. Ez egy hosszú folyamat, remélem egyszer beteljesedik.

A középpályás korábban mindig távolabbi célként beszélt arról, hogy leüljön a Barça kispadjára, és annak ellenére, hogy 2021 júniusáig szerződés köti az Al Sadd csapatához valamint a 2022-es katari világbajnokság egyik arca, most először nyilatkozott úgy, hogy készen áll a Barcelona irányítására és nem lehetetlen, hogy hamarabb visszatérjen Katalóniába.

Ugyanakkor a Barcelona vezetése jelenleg nem keres új edzőt, ugyanis Quique Setiennek 2022-ig érvényes a szerződése és amennyiben menesztenék, akkor komoly végkielégítést kellene fizetni a spanyol szakembernek, mint ahogy az Ernesto Vaéverde esetében is történt januárban. Setien szerződésében azonban tartalmaz egy záradékot, ami szerint a 2021-ben esedékes elnökválasztás után felbonthatják a kontraktust.

Josep Maria Bartomeu elnöknek Xavi “hazahozatala”  egy régi vágya, januárban már tett egy sikertelen próbálkozást, a klubvezető ugyanakkor tudja mit jelent a korábbi klasszis a Camp Nou közönségének.

Xavi még nem tér vissza, de készül rá – a legendájának emléket állító zokni viszont csak arra vár, hogy beszerezd az EuroBarça Shopból! 🙂