A Barça Cucurella visszavásárlását tervezheti

Amíg a Barcelona kerete azon dolgozik, hogy ismét kerüljön formába, és lehetőség szerint senki ne fertőződjön meg koronavírussal, addig a klub vezetése tovább dolgozik a nyári – vagy őszi átigazolásokon.

Mert hogy ebben a pillanatban azt sem lehet tudni, hogy mikor lesz az átigazolási időszak, tekintve, hogy idén még várhatóan augusztusban is folynak majd a meccsek, legalábbis a Bajnokok Ligája biztosan. De egyszer majd jön az átigazolási időszak, és akkor nem csak az olyan sláger igazolásokról lehet szó, mint Neymar vagy Lautaro Martínez, hanem olyanokról is, mint Marc Cucurella, aki már nem a Barcelona játékosa, de elképzelhető, hogy a klub visszavásárolná. És ha visszavásárolja, akkor el is adhat játékost, nevezetesen Junior Firpót.

Mindez persze egyelőre hipotézis, és úgy hangzik, mintha a klub lottó online játszana, vagy bejön egy igazolás vagy nem. És Cucurelláról beszélve ez nem is túlzás. A balhátvédet 6 millió euróért vásárolta meg a Getafe a nála lévő vásárlási opció révén, és a piaci értéke alapján nem is csinált rossz boltot. Azonban a Barcelonának még van egy dobása, mert 15 millió euróért visszavásárolhatja, így valójában 9 millió euróért vásárolhat egy játékost, aki 21 éves, katalán, saját nevelésű, és nagyon jó szezonja volt a Getafében.

Lehet nézni így is, úgy is. Egyrészről a Barcelona nagy butaságot csinált, hogy átadta a játékost, nem bízott eléggé a fejlődésében. Ha csak kölcsönadja Cucurellát, ingyen van egy remek játékosa most. Másrészről viszont ez a 9 millió euró sem sok annyira, hogy ne legyen csábító.

De ez már komplexebb kérdés ebben a pillanatban, hiszen azt kell eldöntenie a technikai vezetésnek, hogy ki a jó választás. Megtartani Júnior Firpót a keretben, akinek nem volt igazán kiemelkedő az eddigi teljesítménye, vagy inkább őt eladni, és visszahozni Cucurellát. A döntés ráadásul nem csak arról szó, hogy ki lesz csere Jordi Alba mögött, hanem arról is, hogy hosszú távon ki lehet képes kiszorítani Albát a kezdőcsapatból, és a jövő balhátvédjévé válni. Ez az, ami megbonyolítja a döntést, hiszen azt is bele kell látni a játékosokba, ami talán még nincs bennük, de adott esetben idővel, fejlődéssel kijöhet.

A balhátvéd alapvetően beleillik abba a képbe, amit a klub elvár a szélső védőktől: jobb támadásban, mint védekezésben, gyors, labdabiztos, bátran lehet rá építeni minden akciónál. Még a külseje miatt is jó érzéseket táplálhatnak iránta a szurkolók, mert nagyon hasonlít az egykori nagy kapitányra, Carles Puyolra. De önmagában ezért még nem lenne téma a visszavásárlása. Sokkal fontosabb az, hogy saját nevelésű, hogy fiatal, hogy fejlődik, és az is természetesen, hogy pont olyan játékosra lenne szüksége a klubnak, mint ő. Illetve természetesen Júnior is beválhat még, csakhogy az ő első szezonja nem volt annyira sikeres, mint azt talán várni lehetett.

Cucurella mindenképpen lépett előre azzal, hogy folyamatosan játszhatott, olyan csapatban lehetett, amely bízott benne, ahol ő volt az első számú kezdő. Barcelonában ez biztosan nem így lenne, nem lenne könnyű dolga, de nem is kilátástalan úgy visszatérni, hogy már van tapasztalata, és úgy, hogy tudja: a jövő az övé lehet, különösen úgy, ha továbbra is keményen dolgozik és fejlődik.

Ha pedig ez utóbbi igazolódik be, akkor a Barcelona 9 millió euróért megütheti az eurojackpot online -t is, mert ha beválik Cucurella, akkor ez az összeg kétségtelenül semminek tekinthető.

Látogassa meg partnerünk weboldalát: https://lottopark.com/hu/