Semedót is feláldozná a Barcelona az igazolásaiért

Egyre több jel mutat arra, hogy Nelson Semedo nem csak eladható már a Barcelona számára, hanem azok közé került, akiket kifejezetten próbálnak elhelyezni más klubnál. Mindezt abból a célból, hogy a klub le tudja igazolni Lautaro Martínezt és Miralem Pjanicot.

Mert ebben a pillanatban ez a két játékos a technikai vezetés két fő célja. Lautarót tekintve nem sok kritika éri emiatt a vezetőket, konszenzus övezi, hogy ő most a legjobb jelölt Suárez helyére. Pjanic tekintetében már nem ennyire egyértelmű az összkép.

De mivel pénze nincs elég a klubnak, hogy igazoljon, ezért muszáj eladnia játékosokat, hogy kvázi cserélje el a játékosokat, és meg tudja szerezni azokat, akiket akar. A Barcelona szinte biztosan meg fog válni Arturo Vidaltól, ő várhatóan az Interrel kötendő megállapodásba kerülne bele. Erős a szándék arra is, hogy Arthurt engedjék el, ám mivel a brazil nem akar távozni, muszáj másokat megmozdítania a vezetőknek.

Próbálkoztak már Rakiticcsel is, ám a horvát annyira megsértődött már a klub vezetőire, hogy arra is hajlandó, hogy inkább végig padozza a jövő évet, majd ezt követően ingyen távozna 2021 nyarán. De semmiképp nem akarja, hogy felhasználják cserének.

Semedo azért értékes a Barcelonának, mert a teljesítménye alapján szinte minden bajnokságban van élcsapat, amelyik elvinné. Érdekes a Juvénak és az Internek is, ami a Barcelonának jó hír, ám Semedo inkább menne a Man. Cityhez. Erre is lehet esélye, mert a City is örömmel vinné.

A portugállal amiatt is gondolja úgy a Barcelona, hogy ideje szakítani, mert az eddigi szerződés-hosszabbítási tárgyalások nem vezettek eredményre vele. Semedo többet akar keresni, és ezek után a klub dönthet úgy is, hogy most válik meg tőle, még két évvel a szerződése vége előtt, ami anyagi szempontból ideális pillanat.

És mi lenne nélküle?

Először is Sergi Roberto lépne elő újra elsőszámú jobbszélsővé, amiben csak az a furcsa, hogy egy évvel ezelőtt még minden arról szólt, hogy néhány év után ismét a középpályán szeretné erőltetni őt mindenki. De ha Semedo nincs, Sergi Roberto biztosan maradna. Felmerült, hogy a Barcelona aránylag kedvező áron, 10 millió euró körül megszerezheti De Scigliót a Juventusból a posztra, Sergi Roberto mögé, de az is elképzelhető, hogy más meglévő, vagy jövőben érkező játékossal kívánja hosszú távon rendezni a posztot a klub.

Ez azt jelenti, hogy megtarthatja a keretében azt a Waguét, aki ezt a szezont kölcsönben játszotta, és megpróbálhat megállapodni a Betisszel is, hogy a megállapodásban szereplőhöz képest egy évvel hamarabb kerüljön a Barcelonához a brazil Emerson.

Emersont a Betis és a Barcelona közösen vásárolták meg másfél évvel ezelőtt, a szélső remekül teljesít, ám a Barcelona a megállapodás értelmében 2021-ben kapná csak meg a játékost a keretébe. Addig a Betist illeti meg a játékjoga. Ezen lehet változtatni, ám biztosan plusz pénzbe kerülne a Barcelonának.