SPORT: Semedóért 25 milliót, Pjanicot és De Scigliót adja a Juventus

A SPORT ma este exkluzív bejelentésként tálalja, hogy a Barcelona és a Juventus között szóbeli egyezség köttetett egy elég komplex transzferre: a Juventus 25 millió eurót, valamint Miralem Pjanicot és Mattia De Scigliót adná Nelson Semedóért, amire már csak a portugál jobbhátvédnek kellene rábólintania, miután a két klub és torinói duó áldását adta a váltásra.

Készpénznek persze még korántsem kell venni az átigazolást, miután csak a SPORT hozza a hírt és Olaszországból sem erősítette meg – egyelőre – egy lap sem, de a SPORT cikkére hivatkozva természetesen beszámol a lehetőségről többek között a Gazzetta és a Corriere dello Sport is. A katalán lap elég határozottan állítja, hogy az üzlet valós, de elvileg Semedón biztosan múlik még a dolog: a SPORT szerint a klubok között megvan a szóbeli egyezség, a középpályás Pjanic és a jobb- és balhátvédként bevethető De Sciglio is rábólintott, így csak Semedo a kérdés, át akar-e igazolni a Juventusba.    

Látszólag a transzfer mindenki számára jól jönne, hiszen a klubok és a játékosok is jól járhatnak vele. A Barcelona részéről a pénzgyűjtés az elsődleges, hogy legyen fedezet igazolni, és ha Semedo nem is tartozna azok közé, akiktől megválna a klub, de piacképes és a Juventus áron felül is elvinné őt. A portugál valószínűleg a kezdőtagságra számíthat, míg Barcelonában Sergi Roberto mellett továbbra sem kirobbanthatatlan a csapatból, így neki is megérheti a transzfer. Pjanic eddig alapembernek számított a Juventusban, de valószínűleg nem rá akarják alapozni a jövő csapatát, De Scigliónak meg valószínűleg mindegy, hol padozik.

Az persze kérdés, mit akar egy újabb középpályással kezdeni a Barcelona – ha Vidal és Rakitic esetleges távozása révén lenne is hely Pjanic számára a csapatban, a bosnyák játékos inkább Busquets (és de Jong) helyén játszott eddig a Juventusban, így kérdés, Setién mit tervezne vele. 

De ha csak az anyagiakat nézzük, a Transfermarkt szerint Semedo 32 millió eurót ér Pjanic 52 milliójával szemben, így az elmúlt évek botrányos megtérülésű átigazolásai után ezzel legalább anyagilag biztosan nem járna rosszul a Barça… 

***

AKCIÓ! Prémium, Elegáns Barçás Sál 6.390 Ft helyett 4.990 Ft!