Gyülekeznek Coutinho kérői… bizakodhat a Barça

Az igen nehéznek ígérkező nyári eladási feladatok között is kiemelkedik Philippe Coutinho ügye, akinek az esetleges sikeres eladása a legnagyobb eredmény lenne.

Már írtunk arról korábban, hogy a brazil játékos esetleges maradása a Barcelonánál 50 millió euró mínuszt jelentene a következő szezonra, és megmaradna az a probléma is, hogy el kellene tudni adni – ha továbbra sem tud státuszához mért teljesítményt nyújtani.

De az egyre több pletyka alapján vannak arra jelek, hogy nem kilátástalan a Barcelona célja, és lehet végül olyan vevő jelölt a nyáron, aki képes lesz annyit fizetni a brazilért, amennyire szüksége lesz a Barcelonának. Egyelőre három Premier League-ben szereplő klub van, mely nem csak pletyka szinten, hanem logikusan is potenciális kérője lehet a brazilnak.

A Chelsea, az Arsenal és a Newcastle, melynek anyagi lehetőségei éppen most emelkednek a vezető csapatok szintjére. Említettek a pletykák más klubokat is, de reálisan egyelőre ez a három lehet a fő irány Coutinhónak. Ennek a három klubnak szüksége lehet olyan támadó, szervező húzóemberre, amilyen Coutinho lehet a Premier League-ben, és képesek lehetnek mind nagyobb összeget fizetni a megvásárlásáért, valamint állni a a magasabb fizetését is.

És ha a nyár végére valóban több érdeklődő is maradna, akkor örülhetne igazán a Barcelona, hiszen akkor attól sem kellene tartania, hogy nagyon alkudni tudnak ezek a klubok. A kérdés az, mennyire hisznek Coutinhóban, hogy ő olyan teljesítményt tud majd nyújtani újra Angliában, mint még a Liverpoolban tette. Ha ebben erősen hisznek, úgy a Barcelona szempontjából nem elképzelhetetlen egy 90-100 millió eurós eladás sem.

Hívná a Juventus is, de nem ez a várható kimenetel

A napokban az is felmerült már, hogy Coutinhót próbálná meg a Juventus megszerezni a Pjanic-ügy keretében, mert szeretne magának egy kreatív játékost. Azonban még ha a Barcelona nyitna is ebben az irányban, Coutinho aligha. A brazil számára elég világos, hogy Angliába szeretne visszatérni azok után, hogy nem váltak be a számításai sem Spanyolországban, sem Németországban.

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!