Pjanic érkezik Arthur helyére

Lezáródni látszik az elmúlt hetek legfontosabb átigazolási pletykája

Az elmúlt hetekben elsősorban egy átigazolási hír foglalkoztatta a katalán és olasz sajtót, amelyben Arthur és Pjanic esetleges cseréjéről lehetett olvasni a Barca és a Juventus között.  Úgy tűnik, hogy most már minden akadály elhárult, amelynek részleteiről először a Cadena SER  számolt be.

Arthurhoz közeli források szerint Barça és Juventus megállapodtak abban, hogy a brazil játékos Torinóba, Miralem Pjanic pedig Katalóniába teszi át a székhelyét. Az utolsó megmaradt akadályt Arthur jelentette, akit csak az utóbbi pár órában sikerült meggyőzni a váltással kapcsolatban.

Az aláírás egyelőre még hiányzik, amelyben fontos tényező, hogy a brazil játékos szakmai és gazdasági elvárásait teljesítse a Juventus. Utóbbi elvárás feltehetően nem lesz gond, mert bár pontos összeget egyelőre nem lehet tudni, de Arthurt jelentős fizetésemeléssel csábítja az olasz klub.

Az átigazolás során a Juventus 80 millió, a Barcelona pedig 70 millió eurót fog átutalni a másik fél részére. Az üzletből tehát 10 millió eurós nyereséget könyvelhet el a katalán egyesület. A hangsúly viszont a beérkező 80 millió eurón van, amivel még kozmetikázni tudja a Bartomeu vezette elnökség a 2019/20-as idény pénzügyi mérlegét, melynek zárása június 30-án lesz esedékes.

A tranzakcióban a két klub és Barcelona – Pjanic egyezség viszonylag gyorsan megköttetett, Arthur viszont az elején hajthatatlannak tűnt. A brazil játékos jól érezte magát Barcelonában, csak a közeli hozzátartozói foglaltak egyértelműen állást a váltás mellett. Döntő tényező volt, hogy a katalán vezetés jelezte Arthur számára, hogy nem tervezik emelni a jelenlegi fizetését a közeljövőben és hogy az átigazolás az egyetlen lehetséges megoldás a kialakult helyzetre.

***