Lautaro-transzfer: elengedték a 111 milliós kivásárlási záradékot

Ettől még lesznek tárgyalások

Ezen a kedden, július 7-én járt le a Lautaro Martinez szerződésében lévő 111 millió eurós kivásárlási záradék. Az Inter vezérigazgatója, Beppe Marotta néhány héttel ezelőtt elmondta, hogy július 7-ig él a 22 esztendős csatár szerződésében lévő záradék, így ezt a mai napig tudták volna kihasználni a katalánok. 

A Barcelona első számú célpontja továbbra is az olasz klub játékosa, de a katalán klub most úgy érvel, hogy eleve nem a kivásárlási záradékot fizette volna ki, hanem tárgyalások útján igazolta volna le Lautarót. Más kérdés, hogy ha nem így lenne, akkor vajon ki tudta volna fizetni ezt az összeget a Barcelona vagy sem, mert inkább az a valószínű, hogy nem.

Most egy teljesen új szakaszba lép a tárgyalás a felek között, hiszen most már az Inter határozza meg Lautaro árát. Az persze teljesen egyértelmű volt, hogy a katalánok nem fogják kifizetni a 111 millió eurós kivásárlási árat és a kezdetektől fogva játékosok bevonásával próbálták olcsóbbá tenni az üzletet, de akkor még előttük volt ez az esély, amivel esetleg sakkban tarthatták volna az Intert. Ez a jövőben már nem lesz, majd elválik, hogy mennyit számít.

Gyakorlatilag már hónapok óta téma Lautaro Martinez esetleges Barcelonába igazolása és azóta nagyon sok korábbi labdarúgó elmondta, hogy jó erősítés lenne az argentin a Barça számára, igaz, akadt ellenvélemény is. A tárgyalások azonban nem túl gyors tempóban haladnak, mert a transzfer közel sem egyszerű.

A Tuttosport értesülései szerint a milánói csapat szeretné meghosszabbítani Lautaro szerződését és ezt már tudatták a játékossal is. A fiatal labdarúgó jelenleg 2,5 milliót keres, viszont ezt az összeget a duplájára, azaz 5 millióra növelné az Inter a szerződéshosszabbítás esetén. Amennyiben Lautaro aláírja az új kontraktusát, az 2024 nyaráig lenne érvényes. A Barcelona pedig játékoscserékkel győzné meg az Intert, és Lionel Messi személyével és egy magas fizetéssel a játékost.

***