Eladások nélkül nem telik Lautaro Martínezre

A tavasz másról sem szólt még, mint Lautaro Martínezről, majd egyre inkább elcsendesült az argentin támadóval kapcsolatban minden. Most úgy néz ki, elsősorban attól függ az érkezése, hogy a Barcelona milyen játékosokat tud eladni, hogy így pénzhez jusson.

A középcsatár igazolás célja elsősorban az, hogy Luis Suárez már 33 éves, jövő januárban 34 lesz, és már nem csak a jövőről, hanem a jelenről is gondoskodnia kell a Barcelonának, ha ütőképes támadósorral akar rendelkezni. Ezért került az átigazolási célok közé Lautaro Martínez, akinek a legigazolását sokan támogatják, de akad persze olyan vélemény is, aki szerint nem lenne jó döntés őt hozni.

Mindenesetre Lautaro Martínez mindenképpen sokba kerül, a Barcelonának pedig nincs pénze, amiért lehet hibáztatni az aktuális gazdasági hatásokat, de azt is, hogy elmúlt években pazarló átigazolás-politikát folytatott, drága szerződéseket kötött vagy csak egyszerűen veszélyes gazdasági modell szerint működött. A végeredmény ugyanaz, jelen állás szerint a Barça nem tudná megvásárolni az argentint, és ahhoz, hogy ez a helyzet változzon, jelentős eladásokra van szükség. Nem elegendő olyanokat eladni esetleg, mint Umtiti, Rafinha vagy Todibo, hanem Coutinho, Dembélé vagy akár Griezmann kaliberű eladásra lenen szükség, bár utóbbi távozása kevésbé valószínű.

Éppen ezért a korábbiaknál is nagyobb jelentősége lenne annak, hogy milyen munkát tud végezni játékos eladásban a technikai vezetés, mert az erősítés is ezen múlik. És akkor még nagyobb szükség lehet rá, ha a Barcelona végül trófea nélkül zárná a szezont. Ilyen 2008 óta nem fordult elő, most azonban a BL-t kellene megnyerni ahhoz, hogy ne ez következzen be. Mert egy egyértelmű kudarccal záruló szezon végén a vezetésen is nagyobb lenne a nyomás, hogy mutasson fel egy nagyobb nevet is az igazolások között.