10 millióért elengedné Rakiticet a Barça

Ha a Sevillába megy

A Barcelona tehetett egy gesztust Iván Rakitic felé, aki jó ideje nagyon meg van sértődve a klub vezetésére. Ám most minden információ arra mutat, hogy Rakitic a piaci értékének a feléért távozhatna, ha a Sevilla kifizeti érte ezt a pénzt.

Rakitic értéke most 20 millió euró körül mozog, jövőre pedig lejár a szerződése. Ezt biztosan nem hosszabbítaná meg sem a klub, sem maga a játékos, ezért most lehet itt az utolsó pillanat a Barcelona számára, hogy még valamennyi pénzt lásson Rakiticből. Ez különösen úgy igaz, hogy sportszakmailag semmiképp sem a 32 éves horvát jelenti a jövőt, és papíron nem lenne húzóembere a Barçának a soron következő szezonban.

Most a Barcelona ennek hatására enyhülne Rakitic ügyében, és igyekszik olyan megoldást találni, ami talán mindenkinek jó. Rakitic nyíltan kimondta többször is, hogy nagyon szívesen fejezné be a karrierjét a számára nagyon kedves Sevillában, ahonnan Barcelonába is igazolt 2014-ben. És a Sevilla is nagyon szívesen látná. A probléma ezzel a tervvel, hogy a Sevilla nem engedhet meg magának igazán nagy igazolásokat, és a játékos fizetésekkel is jóval szerényebben kellene bánnia, mint a Barcelona teszi.

Ezért hiába engedékeny a Barça, és engedné el Rakiticet 10 millió euróért, ezt sem biztos, hogy ki akarja majd fizetni az andalúziai klub, mert hogy tudja, hogy minden nappal egyre inkább lépéskényszerbe kerül majd a Barcelona. Mert a Barça még a jövő szezon előtt megoldást szeretne az ügyre, nem csak a 10 milliós bevétel miatt, hanem a játékos fizetése miatt is. És ez a fizetés is gátja lehet az egész ügynek, mert az garantált, hogy a piros-fehérek jelentősen kisebb járandóságot tudnának adni Rakiticnek, akinek ezt el is kell fogadnia, ha tényleg Sevillába akar visszakerülni.

De önmagában az, hogy elmozdulás van az ügyben, és a Barcelona is keresi a megoldást, talán utat nyit abba az irányba, hogy a játékos a klub kapcsolata rendben, elfogadható módon érjen véget.