Braithwaite hamarosan a West Ham játékosa lehet

Már folynak a tárgyalások a két csapat között

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Barcelona a nyári átigazolási időszak során szeretne megválni az átigazolási idényen kívül, a Leganéstől 18 millió euróért szerződtetett Martin Braithwaite-től. A dán támadó Angliában, a West Ham csapatában folytathatja a pályafutását.

A hírt a Mundo Deportivo szellőztette meg, és független forrásból a madridi AS is meg tudta erősíteni. Ezek alapján a Barcelona és a West Ham már tárgyal egymással a dán csatár klubváltásával kapcsolatban. Martin Braithwaite februárban lett a Barcelona játékosa. Akkor a katalánoknál nagyon sok támadó nem volt bevethető és végül Ousmane Dembélé sérülése után a LaLiga engedélyt adott a Barçának, hogy az átigazolási időszakon kívül egy játékost szerződtethessenek. A választás a 29 esztendős támadóra esett. Azonban ekkor sem ő, sem a csapata nem számított arra, hogy márciusban a koronavírus járvány miatt a bajnokság felfüggesztésre kerül. Emiatt kéthónapos kényszerszünet következett, ami alatt a sérült játékosok feltudtak épülni, többek között Luis Suárez is – ezáltal minden bizonnyal hiába kapott volna sok játéklehetőséget Braithwaite a 2019/20-as idény második felében, a koronavírus járvány közbeszólt.

Braithwaite kilenc mérkőzésen lépett pályára a Barça színeiben és ezeken a találkozókon mindössze egy gólt sikerült szereznie, a Mallorca vendégeként. A katalánok legalább annyi pénzt szeretnének kapni a labdarúgóért, mint amennyiért leigazolták és a hírek szerint ehhez hasonló összegért távozhat majd a játékos.

A megállapodással és a tárgyalásokkal a dán esetében nincs értelme várni a BL-szezon végéig, mivel pont ő a Bajnokok Ligájában nem játszhat, az idény számára tulajdonképpen véget ért. Meglepetés lenne, ha még játszana meccset a Barcelonában.

***