Coutinho: „Visszatérek Barcelonába és meglátjuk mi lesz…”

BL győztes lett a Bayernben

Viszonylag hamar sikerült egyik célját elérnie Phillippe Coutinhónak, mióta két és fél éve eligazolt a Liverpoolból, hiszen a mai nappal BL-győztesnek nevezheti magát – ám a sors iróniája, hogy ezt nem a Barcelonával érte el, hanem kvázi száműzöttként, a Bayernben kölcsönben töltött éve alatt. A brazil játékos a PSG ellen megnyert Bajnokok Ligája döntő után nyilatkozva már a Barçáról is beszélt, de kevés konkrétumot árult el a jövőjével kapcsolatban.

Coutinho a szezon elején került a Bayernhez kölcsönben, mivel az akkor még Valverde vezette csapatban egyszerűen nem találtak neki helyet a pályán, sem a középpályán, sem a támadósorban nem tudott igazán kiemelkedni. A brazil játékos emiatt csak szenvedett a Barçában, főleg a teljes szezonjában tavaly, ám a jelenleg beharangozott nagy keretátalakítás egyik nyertese lehet – amennyiben az új vezetőedző, Ronald Koeman számolni akar vele.

Ezt egyébként minden további nélkül megteheti, mert a Bayern nem vette meg az opciós joga ellenére Coutinhót, akinek így 2023-ig él tovább a szerződése a Barcelonával, ugyanakkor a magas fizetése és a Liverpool számára fizetendő bónuszok miatt lehetséges, hogy az anyagi megfontolások sokat fognak számítani a sorsáról való döntésben. A napokban szárnyra kelt hírt viszont  cáfolta a Barcelona, miszerint akkor is fizetnie kellene a Liverpoolnak, hogy ha Coutinho más csapat színeiben nyeri meg a BL-t. 

Coutinho a PSG elleni BL-döntőben csereként állt be, majd a mérkőzés után röviden nyilatkozott az érzéseiről és a jövőjéről.

A szezon

„Nagyszerű szezonunk volt, és nagyon-nagyon boldogok vagyunk. Megérdemeltük a sikert.”

A PSG, mint ellenfél

„Ez mindig ilyen, apró részletek döntenek. Jól kontrolláltuk az érzelmeinket és most bajnokok vagyunk.”

Milyen érzés BL-győztesnek lenni?

„Nagyon különleges érzés, nem igazán tudom leírni. Nagyon boldog vagyok és ma mindannyian ki fogjuk élvezni ezt a győzelmet.”

Mit mondott Neymarnak?

„Hogy nagyszerű szezonja volt, egy nagyszerű játékos, a világ egyik legjobbja. Azt mondtam neki, sokszor fog még ezért a trófeáért harcolni.”

A jövője

„Nem gondoltam még sokat rá, csak a döntőre. Természetesen vissza kell térnem. Azt el szeretném mondani, hogy keményen dolgozni akarok, hogy egy nagyszerű évem  legyen, de meglátjuk, mi fog történni.”

***