Busquets helye inog, Piquére viszont számít Koeman

Tovább folynak az egyeztetések a jövő évi szerepekről

Ronald Koeman, a Barcelona új vezetőedzője az elmúlt napokban több játékosával is beszélt és a katalán és spanyol sajtó hírei szerint többekkel közölte, nem számít rájuk a következő idényben. A potenciális távozók után Busquets és Piqué is sorra kerültek, de őket még nem akarja a csapaton kívül tudni Koeman. 

A frissen kinevezett holland szakember beszélt már többek között Suárezzel, valamint Rakiticcsel, Vidallal, Umtitivel és Junior Firpóval is, és közölte velük, hogy nem számít a továbbiakban a munkájukra. A Sport információi szerint néhány órával ezelőtt beszélgetett Piquével és Busquets-cel is a jövőt illetően. A katalán lap beszámolója szerint a belső hátvéd helye biztos a csapatban, és bár ő volt az első, aki nyíltan közölte a Bayern elleni 2-8-as vereség után, hogy felajánlja távozását a klub érdekében, amennyiben szükséges lesz, mégis élvezheti majd Koeman teljes bizalmát.

A Sport úgy tudja, hogy a Koeman-Piqué beszélgetés alkalmával a holland tréner jelezte szándékát a katalán bekk felé, mondván, hogy kulcsszerepet szán neki az elkövetkezendő időszakban. Szeretné, ha továbbra is az egyik vezére lenne a csapatnak, segítve ezzel az új generációt.

Busquets helyzete viszont már teljesen más, a keretben van még helye, azonban a kezdőben biztosan nincs. A Sport szerint a holland egyik szándéka az, hogy a fiatalok több lehetőséget kapjanak, de Pjanic szerepe is fontos lesz abból a szempontból, hogy Koeman változtatni akar a taktikán és felálláson a Barcelona tengelyét tekintve. Ennek várhatóan De Jong is része lesz és elképzelhető akár egy 4-2-3-1-es felállás is Pjaniccsal és De Jonggal a kezdőben.

A Barça számára Busquets szerepe még mindig hasznos lehet olyan tekintetben, hogy hosszú a szezon és szükség lehet a tapasztalatára, a játékát pedig akár a bizonyítási vágy is elősegítheti, hogy bizonyítsa, hogy a kor csak egy szám. Azonban ha a középpályás máshogy képzeli el a jövőjét a klub hajlandó vele leülni és tárgyalni valamilyen megoldás érdekében – állítja a Sport. Busquets eddigi játékos pályafutását a Barcelonában töltötte, így nehéz elképzelni, hogy távozik a csapattól.

***