Braithwaite: „Nem is gondoltam a klubváltásra”

A támadó csak arra gondol, hogy felkészüljön a következő idényre

Martin Braithwaite februárban igazolt Barcelonába a Leganés együttesétől 18 millió euróért. A 2020/21-es idény egyre jobban közeledik és teljesen normális, hogy néhány játékos maradása felmerül az emberekben, azonban a dán csatár egy nyilatkozatában most elmondta, hogy nem gondolt még a távozásra és szeretne Barcelonában maradni – de persze ez nem csak rajta fog múlni.

Braithwaite nem a megszokott körülmények között érkezett a katalánokhoz. A Barcelonánál nagyon sok támadó nem volt bevethető állapotban és Ousmane Dembélé sérülése után a LaLiga engedélyt adott a Barçának egy átigazolási időszakon kívüli szerződtetésre és végül a dán játékosra esett a választás. Azonban ekkor sem ő, sem a csapata nem számított arra, hogy márciusban a koronavírus járvány miatt a bajnokság felfüggesztésre kerül. Emiatt kéthónapos kényszerszünet következett, ami alatt a sérült játékosok fel tudtak épülni, többek között Luis Suárez is – ezáltal minden bizonnyal hiába kapott volna sok játéklehetőséget Braithwaite a 2019/20-as idény második felében, a koronavírus járvány közbeszólt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a játékos Angliában, a West Ham csapatában folytathatja a pályafutását, de a nyilatkozatában most azt is elárulta, hogy az ügynökével nagyon jó kapcsolatot ápolnak, mindent átbeszélnek, de más csapat felbukkanásáról egyelőre szó sem volt.

Elmondta, hogy még nem gondolkozott el azon, hogy távozzon Barcelonából: „Hogy őszinte legyek, még senkivel nem beszéltem a klubváltásról, nem is gondoltam rá. Csak arra gondolok, hogy felkészüljek arra, hogy a következő szezonban jól szerepelhessek Barcelonában. Éhes vagyok a játékra és a sok trófea megnyerésére. „

Később azt is hozzátette, hogy az ügynökével mindent megszoktak beszélni, de más csapatokról eddig szó sem volt: „Még mindig hosszú ideig látom magam Barcelonában. Hogy a jövőben mi fog történni azt csak én és az ügynököm tudja meg, sokat beszélek vele, bízom benne. Nem csak a futballról beszélünk, hanem mindenről, és ezekben a beszélgetésekben semmi nem hangzott el más klubokról, tehát szó sincs erről.”

Úgy érzi, amikor megkapta a játéklehetőséget, akkor jól teljesített: „Amikor egy ilyen nagy csapatba érkezel, az a beilleszkedésről szól, és ez nagyon jól sikerült. Jól teljesítettem és gólt szereztem. Ez így remek. Minden mérkőzésen felvenni a Barcelona mezét valami egészen különleges dolog.”

***

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!