Rakitic hamarosan a Sevilla játékosa lesz

A hírek szerint a játékos már az orvosi vizsgálatokon esik át Barcelonában

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman többek között Ivan Rakitic játékával sem számol a következő szezonban. A horvát középpályás nagyon közel van ahhoz, hogy visszatérjen a Sevillához, hat év után távozhat.

Az elmúlt napokban a két csapat tárgyalt egymással a 32 esztendős játékos átigazolásával kapcsolatban. Az összes jelentős spanyol és katalán lap értesülései szerint Rakitic már az orvosi vizsgálatokon esik át Barcelonában, így a transzfer hamarosan hivatalossá válhat. A horvát középpályás esetében abszolút nem új fejlemény az, hogy szeretne visszatérni az egykori csapatához, hiszen már korábban is szó volt erről. Rakitic helye a hírek szerint már meg is van az andalúziaiaknál, a Szaúd-Arábiába igazoló Banega helyét fogja majd átvenni. A horvát hat szezont töltött el a katalánok színeiben és összesen 311 mérkőzésen lépett pályára. A hat idény során az első négyben abszolút alapembere volt a csapatnak, az elmúlt két szezon során viszont fokozatosan kevesebb játéklehetőséget kapott már – ebből a szempontból is mind a Barcelonának, mind Rakitic számára a legjobb döntés a váltás.

A sevillaiak sportigazgatója, Monchi az elkövetkező órákban, napokban fogja bejelenteni a labdarúgó visszatérését. Rakitic várhatóan két éves szerződést fog aláírni, ám amennyiben jól fog teljesíteni Sevillában és mindkét fél úgy gondolja, további egy évvel meghosszabbítható lesz a kontraktus. A középpályás vasárnap reggel megjelent a kötelező koronavírus teszten a Ciutat Esportivában, de a hétfő délutáni edzésen (17:30) már nem lesz jelen az átigazolása miatt.

Barcelonai oldalról nézve azonban nem jelentéktelen körülmény, hogy a Sevilla a várhatóan ingyen, ebben a pillanatban átigazolási díj nélkül szerzi meg Rakiticet, akinek most 20 millió euró a piaci értéke a Transfermarkt szerint. A Sevilla csak eredmények teljesülése esetén lesz kötelezett arra, hogy fizessen, ez főként Európa-liga és Bajnokok Ligája kvalifikációkat jelent a spanyol bajnokságból. Amennyiben ilyen kvalifikációk történnek a következő két évben, úgy legfeljebb 8 millió eurót kaphat majd a Barcelona, melynek a legfőbb motivációja nem is ez a transzferrel, hanem hogy megspórolja Rakitic jövő évi fizetését, és így fizetési helyet adjon más játékosok számára.

***

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!