Felkészül Lautaro Martínez?

Vidal is hozzájárulhat az argentin támadó érkezéséhez

Az átigazolási szezon egyik slágertémája – Messi ügyét leszámítva – Lautaro Martínez Barcelonába való esetleges szerződése, amelynek sikeressége az argentin támadón fog múlni legkevésbé – legalábbis erről számolt be ma. Fontos szereplő lehet a jelenlegi Inter-játékos klubváltásában a Barcelona középpályása, Arturo Vidal is.

Luis Suárez távozása esetén új középcsatár kell és bár ennek a posztnak a betöltésére Antoine Griezmann is alkalmas, Lautaro Martínez már nyár óta kívánságlistán van a katalánoknál – akkor még úgy, mint aki remek partnere lehet majd Lionel Messinek.  A ‘Sport’ szerint jelenleg a Barça az Inter válaszára vár, amelyre jövő héten lehet számítani. 

A katalán klub jelenlegi helyzete jól jöhet az argentin támadónak, mert ha eligazol Suárez, egyedüli kezdő középcsatár lehet, és nem kellene attól tartania, hogy az uruguayi esetleg kiszorítja a csapatból.

A szerződés sikere múlhat azon is, hogy az idei átigazolási időszak rövidebb, mint általában és hogy a Barcelona azon csapatok egyike, amelyeket legjobban sújtott anyagilag a koronavírus-járvány. Ezek azért fontos szempontok, mert a katalánok nem fizetnének 65 millió eurónál többet az argentin támadóért, és azt csak remélhetik, hogy ez végül meggyőzi Inter vezetőit.

Feláldozhatók: Arturo Vidal a főszerepben

A chilei középpályás is része lehet a transzfernek (korábban ugyanilyen szerepkörben Júnior Firpóról is szó esett), mivel vissza szeretne térni a Serie A-ba, ahol a Juventust vagy az Intert választaná, illetve ezek a klubok hívják is — állítja a Gazzetta dello Sport. Vidal kivásárlási ára 20 millió euró, több, mint amennyiért a Bayern Münchentől érkezett Barcelonába (18 millió euró plusz további részletek). Ha nem akar többet fizetni a Barça a milánóiaknak, akkor könnyen valószínűsíthető, hogy Vidalt is a bevonják a transzferbe Martínez szerződtetése érdekében. 

Ám azt egyelőre nehéz pontosan látni, hogy Lautaro Martínezt végül elengedi-e az Inter, de az feltételezhető, hogy a Barcelona számot tevő erőfeszítéseket fog tenni az argentinért, pláne ha véglegessé válik Suárez és Messi távozása.

***

Újra raktáron a legnépszerűbb maszk modellek!