Coutinho marad: a Barcelona csak eladná, de kölcsön nem

Ronald Koeman számol a játékossal

Philippe Coutinho jó eséllyel a következő szezonban a Barcelona színeiben fog játszani. A katalánok új vezetőedzője, Ronald Koeman korábban elmondta a sportvezetésnek, hogy szeretné a soraiban tudni a 2019/20-as idényt kölcsönben a Bayern Münchennél töltő brazilt.

A Barcelona semmiféleképpen nem szeretné újra kölcsönadni Coutinhót, így az egyetlen lehetőség a távozására az lett volna, ha valamelyik együttes végleg fizet a középpályás megszerzéséért, de a koronavírus okozta gazdasági helyzetben gyakorlatilag ez lehetetlennek látszik.

Koeman tervének érdekessége, hogy valószínűleg a pálya közepén szeretné majd szerepeltetni a 28 esztendős játékost. Az új vezetőedző tervében Coutinho tehát nem szélsőként fog játszani, hanem inkább a mezőny közepén, egy irányító pozicióban. Ez azért tűnik bátor tervnek, mert Ernesto Valverde nem csak a szélen támadóként, hanem középpályán is sokszor kipróbálta a brazilt, de akkor nem nagyon ment neki a játék, és a védekező teljesítménye távol állt attól, ami elvárható, középpályásként. Így még inkább izgalmas lesz, hogy Coutinho pontosan milyen pozícióban és hogyan tud majd hozzájárulni a csapat játékához és teljesítményéhez.

Philippe Coutinho az előző idényt a Bayern Münchennél töltötte, a bajorok 8,5 millió eurót utaltak át a Barcelona bankszámlájára a kölcsönért, illetve állták a brazil fizetését. A német klubnak lett volna lehetősége 120 millió euróért végleg megvásárolni a labdarúgó játékjogát, de fel sem merült, hogy éljenek ezzel az opcióval.

***

barcelona maszk