Koeman középső védőt és középcsatárt akar még igazolni

Azzal, hogy biztossá vált Lionel Messi maradása a Barcelonában, jelentősen egyszerűsödik a klub átigazolási helyzete is. Messi fizetésének megtartásával és azzal hogy nem kap érte átigazolási pénzt a klub, várhatóan maximum két posztra marad pénze a klubnak.

Ez az alap feltevés csak akkor változhat, és lehet több igazolás, ha nagyon jól alakulna a játékosok eladása, és szignifikáns bevételt tudna elérni a klub eladásokból. Ám azt figyelve, hogy eddig szinte semmilyen eredményt nem tudott felmutatni a Barcelona vezetése ezen a téren, leszámítva a Rakiticért kapott 1,5 millió eurót, az várható, hogy még a prioritást élvező két poszton is spórolni akar majd a klub.

A két poszt elég világosan látható, és nagyon nem is lehet vitatni, hogy szükség lenne játékosra. Az egyik a középső védő szerepkör, ahonnan a klub el kívánja adni azt a Samuel Umtitit, akinek jelentősen visszaesett a teljesítménye azt követően, hogy térdsérülése volt, amit nem engedett megoperálni sem. Piqué és Lenglet maradnak, de előbbi már elmúlt 33 éves, és semmiképp sem a jövő embere.

A fő jelölt a Man. Cityt erősítő, és ott a szerződését meg nem hosszabbító Eric García, bár az utóbbi hetekben semmilyen hír nem szivárgott ki az átigazolásával kapcsolatban. Jelölt lehet még Stefan de Vrij az Interből, aki főként azért merült fel, mert holland és Koeman preferálhatja.

A másik ilyen poszt a középcsatár, ahonnan távozni fog Luis Suárez, és helyette valakire szüksége van a klubnak. Két jelölt említhető meg komolyan: egyrészt a lassan 8-9 hónapja emlegetett Lautaro Martínez, másrészt a holland Memphis Depay. Utóbbi szintén Koeman érkezésével vált jelöltté. A Lyonban remeklő, de a Man. Utd.-ben korábban csúnyán leszerelő támadó biztosan olcsóbb megoldás lenne, mint Lautaro Martínez. Papíron az argentin a fő jelölt, de egyelőre nem látni, hogy honnan teremthet elő annyi pénzt a klub, hogy az Inter beleegyezzen a transzferbe.

Sokszor felmerült a napokban a sajtóban a Liverpool középpályása, Wijnaldum neve is, ám őt bármennyire is diszkont áron lehetne elhozni Liverpoolból, egyelőre nem élvez prioritást, egyszerűen azért, mert az említett két poszton most nagyobb a szüksége a Barcelonának új játékosokra.

fc barcelona maszk