Eric García-transzfer: A City 30 millió eurót kér, a Barça inkább vár jövő nyárig

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Barcelona új vezetőedzője, Ronald Koeman egy középhátvédet és egy csatárt is szeretne szerződtetni ebben az átigazolási időszakban. Előbbi posztra a Manchester City fiatal játékosa, Eric García az elsődleges célpont, a két klub már el is kezdte egymással a tárgyalásokat, de az álláspontok nagyon távol állnak egymástól, így az is elképzelhető, hogy García csupán 2021 nyarán, a szerződése lejártával igazol majd Barcelonába.

Pár héttel ezelőtt a Barcelona megtette az első ajánlatát a 19 esztendős labdarúgó játékjogáért, amiben 10 millió euró szerepelt, figyelembe véve azt is, hogy García szerződése egy év múlva lejár. Azonban ez az ajánlat egyáltalán nem volt elég, és a manchesteriek 30 millió eurót szeretnének kapni a játékosért. A katalánok nem hajlandóak kifizetni ezt az összeget, így amennyiben a tárgyalások nem járnak majd sikerrel, az is egy megoldás lehet, hogy megvárják amíg lejár a védő kontraktusa és ingyen igazolják majd le.

A Barça most egy új ajánlatot tanulmányoz, ami az első 10 millió eurós ajánlatnál nagyobb lenne, ugyanakkor még mindig nem érné el a manchesteriek által kért 30 millió eurót. Azonban a City nem szeretne sokat engedni az összegből, ugyanis szerintük ez egy reális ár Garcíáért cserébe.

A Barcelonának nagyon szűkösek az anyagi forrásai, többek között ezért sem szeretnék kifizetni az angolok által kért összeget. Ugyanez a helyzet Lautaro Martínez megszerzésével kapcsolatban is, az argentin támadó gyakorlatilag már hónapok óta a klub priorítása csatár poszton, de az Inter 90 millió eurót kér érte cserébe, amit szinte elképzelhetetlen kifizetni a jelen körülmények között – így felmerültek más alternatívák is erre a posztra.

Mindenesetre érdekes heteknek nézhetünk elébe, hiszen amennyiben a Barcelona és a Manchester City nem tud majd egymással megegyezni a tárgyalások során, akkor a katalánok kétféleképpen dönthetnek: vagy megvárják, amíg García szerződése lejár és addig nem igazolnak új középhátvédet, vagy megpróbálnak egy másik játékost szerződtetni.

***

barcelona maszk