A Barçánál szóba került Bellerín… Semedo helyett

A spanyol hátvéd leigazolására Semedo távozása után kerülhetne sor

A Barcelona továbbra sem zárja ki Nelson Semedo esetleges távozásának a lehetőségét és vannak olyan együttesek, akik hajlandóak lennének akár 40-50 millió eurót kiadni a portugál jobbhátvéd szolgálataiért cserébe. Többek között ez volt az egyik téma a játékos ügynöke, Jorge Mendes és a Barça közötti megbeszélésnek ezen a héten.

A Barça már alternatíván is gondolkozott, amennyiben Semedo távozik, akkor tudják őt időben pótolni. Az elsődleges célpont az Arsenal spanyol hátvédje, Héctor Bellerín. A Barcelona már fel is vette a kapcsolatot az angol klub képviselőivel, hogy érdeklődjenek a játékos jelenlegi helyzetéről, illetve hogy megtudják, milyen lehetőségek vannak a 25 esztendős labdarúgó szerződtetésére. Bellerín nevét az elmúlt években már sokszor szóba hozták a Barcelonával – miután saját nevelésű játékosról van szó – , de a korábbiakban mindig volt valamilyen ok, amiért végül nem jött össze a transzfer. És most is bőven benne van a levegőben, hogy valamilyen okból zátonyra fut az elképzelése.

A Barcelonának két lehetősége van, vagy megpróbálják leigazolni a játékost, vagy pedig kölcsönben próbálják elhozni. Előbbi lehetőségre kevés esély van, ugyanis a Barçának nagyon szűkösek az anyagi forrásai, így a katalánok számára a kölcsönvétel lenne a kedvezőbb megoldás. Azonban, ha az észak-londoniak nem fogadják el ezt, akkor a Barcelona megpróbálkozhat egy átigazolási ajánlattal, de ez játékos/játékosok bevonása nélkül jelenleg nem elképzelhető. Bellerín értéke meghaladja a 30 millió eurót és a jelenlegi szerződése 2023 nyarán jár le.

Semedo elengedése mellett elsősorban az szól, hogy a portugál nagyon magas fizetési elvárásokat fogalmazott meg a korábbi szerződés-hosszabbítási tárgyalások során, miután a kontraktusa 2022 júniusában lejár. A Barcelonánánál ezért téma az a lehetőség, hogy bármilyen áron nem hosszabbítanának Semedóval, és inkább mással pótolnák a csapatban. De Bellerín ügye egyelőre nincs abban a szakaszban, hogy biztosan lehetne állítani: ő lenne a portugál utóda.

***

barcelona maszk