Suárez Olaszországba utazott és letette az olasz vizsgát, hogy útlevelet szerezzen

A támadó jövője továbbra sem ismert

Luis Suárez csütörtök délután magánrepülőgéppel a barcelonai El Prat repülőtérről Perugia-ba utazott, ahol sikeres olasz nyelvvizsgát tett, amivel már sikeresen pályázhat olasz útlevélre. Az uruguayi támadó jövője még mindig nem ismert, az elmúlt napokban gyakorlatilag lehetetlennek tűnt Suárez Juventusba való igazolása, azonban most ez sem zárható ki teljesen.

A játékos arra várva, hogy miként oldódik meg ez a helyzet, Olaszországba utazott, hogy vizsgát tegyen és így később megszerezze az olasz állampolgárságot, ha betartják az útlevél megszerzésének meghatározott határidejét. Az uruguayi sikeresen teljesítette a vizsga szóbeli és írásbeli tesztjeit is.

Azonban a csatár Barcelonában maradása sem elképzelhetetlen, annak ellenére hogy Ronald Koeman pár héttel ezelőtt közölte a 33 esztendős játékossal, hogy nem számol vele a jövőben és nincsen benne a csapat terveiben. Ehhez képest a holland szakember a Girona elleni 3-1-re végződő megnyert barátságos mérkőzés után nyilatkozott Suárez helyzetével kapcsolatban is és nem zárta ki a maradását sem: „Itt tiszteletben tartjuk a szerződéseket, és ha Suárez végül marad, akkor ő is a csapat tagja lesz.

A vezetőedző és a játékos a szerdai nap folyamán már beszéltek egymással. Eleinte Koeman azt szerette volna, ha Suárez játékára számíthatott volna a Girona elleni találkozón, de tekintettel az uruguayi perugiai útjára, úgy döntöttek, hogy a legjobb várni egy kicsit, hátha megoldódik a játékos jövője. Amennyiben ez továbbra sem történik meg, akkor a szombat este (19:00) megrendezésre kerülő Elche elleni Gamper Kupa mérkőzésen minden bizonnyal már a csapat rendelkezésére állhat.

Suárez csütörtök reggel a Barcelona edzőközpontjában edzésen vett részt, délután pedig Olaszország felé vette az irányt, azonban estére már vissza is tért Spanyolországba.

***