Todibo: 2 év kölcsön a Benficában 2 millió euróért

Az átigazolási időszak utolsó napján, hétfőn váltott végül klubot Jean-Clair Todibo, de ezúttal sem véglegesen. A Barcelona nem tart igényt továbbra sem a középső védőre, akit a Fulham vitt volna a Premier League-be, de azt a lehetőséget a játékos nem fogadta el.

A kiszivárgott hírek alapján a Fulham 18 millió eurót is adott volna Todibóért, ám mivel a játékos oda nem akart igazolni, ezért a Benfica kölcsön ajánlatát fogadta el a Barcelona. Ez biztosan kedvezőtlenebb konstrukció, hiszen a Barcelona célja a játékos eladása volt.

A katalán klub két évre adja kölcsön Todibót, ezért kap 2 millió eurót, illetve a portugálok állják a játékos fizetését. Ezt követően 20 millió euróért lesz vásárlási opciójuk a futballistára – ez azonban csak lehetőség, nem kötelező opció. Az üzletben a kevésbé érthető pont az, hogy amikor Todibo kölcsöne véget ér 2022-ben, akkor már csak egy év marad hátra a szerződéséből, ami feltételezi, hogy túl magas összeget sem a Benfica, sem más klub nem akar majd fizetni érte.

Todibo tavasszal a Schalke 04 játékosa volt kölcsönben, ahol folyamatosan csökkent a szerepvállalása, nem tudott kiharcolni magának helyet a csapatban.