Umtiti: „Nem akartam elhagyni Barcelonát, így nem”

A védő a francia Canal+-nak nyilatkozott

Samuel Umtiti egyike volt azon játékosoknak, akiknek lehetőségük lett volna távozni a koronavírus járvány miatt meghosszabbított nyári átigazolási időszakban. Az egy ideje folyamatosan sérülésekkel bajlódó védő a francia Canal+-nak tett nyilatkozatában elismerte, hogy felmerült a Lyon, mint érdeklődő csapat, ugyanakkor elmondta, hogy semmi konkrétum nem volt ezzel kapcsolatban és a tárgyalások nem tartottak sokáig.

Ronald Koeman terveiben nem szerepel a francia középhátvéd, ráadásul a folyamatos sérülései ellenére magas fizetést kap. Az alábbi tények miatt is szeretett volna megválni a klubvezetés Umtititől, de mint ismert, ez végül nem történt meg.

Elmondása szerint az elmúlt két év volt a legnehezebb számára, ugyanis rendszeresen megsérült és nem tudott felépülni: „Nem akartam elhagyni Barcelonát, így nem. Az elmúlt két év volt a legnehezebb számomra a pályafutásom során. Néha teljesen a padlóra kerültem mentálisan. Minden alkalommal visszaestem különböző sérülésekkel, mert megpróbáltam ezeket kompenzálni. Nem a térdemmel volt problémám, hanem teljes egyensúlyzavarom volt. Elölről kellett kezdenem mindent.”

„Abbahagytam a hús, a hal és a tej fogyasztását. Most jobban érzem magam, jobban alszom. Még soha nem éreztem magam ilyen jól fizikálisan. A testem is megváltozott: 3 kilót fogytam, és azt hiszem, felépültem. Még soha nem dolgoztam ilyen keményen. Ennek igazán tudok örülni.”

Az interjú során felmerült a kapcsolata Clément Lenglet-vel, aki Barcelonában és a francia válogatottban is betölti a posztját: „Ő foglalja el a pozíciómat, Barcelonában és a francia válogatottban. Egyáltalán nem zavar. Épp ellenkezőleg, bátorítom őt, és nagyon jó kapcsolat van közöttünk. Játszhatnánk együtt. De azt hiszem, tudja: amikor visszatérek, mindent megteszek, hogy ismét a pályán lehessek és játszhassak. De nem vagyunk irigyek egymásra.”

„Antoine, Ousmane és én gyakran együtt vagyunk. Mindannyian nehéz időket élünk át. Sokan próbálnak hátbaszúrni és kivégezni bennünket (nevet). De egymás között megpróbálunk nevetni. Újra mosolyogni akarunk. „

Majd elismerte, hogy felmerült az esetleges visszatérése Franciaországba: „Lyon az én klubom, az én városom. Ők adtak lehetőséget nekem, hogy ismert játékossá válhassak és fejlődhessek. Voltak tárgyalások, de hamar véget értek és nem történt semmi. De őszintén szólva: Barcelona az Barcelona és nem szeretnék távozni.”

***